Kako olakšati dečku obiteljski ručak kod tvojih

Foto: jazbel

UPOZNAVANJE obitelji svoje bolje polovice uvijek je pomalo nezgodno, a dok su cure po prirodi češće snalažljivije kad se nađu u društvu nepoznatih ljudi, dečki se znaju prepasti i povući u sebe. Ako vodiš svog dečka na blagdanski ručak kod svojih, budi kolegijalna i pomogni mu da se osjeća što bolje i sigurnije i vezi s time.

1. Pripremi ga na iznenađenja


Ako tvoj tata često baca "šale" koje drugi shvaćaju kao uvrede, baka voli zaviriti u čašicu, a sestra posvađati se sa mužem za stolom, to mu reci unaprijed. Barem će biti spreman ako se nešto takvo zaista dogodi.

2. Pomozi mu da se uklopi


Unaprijed mu reci ako tvoja mama voli ruže, a tata dobra vina, te koje su teme o kojima tvoji bližnji najviše vole pričati. Osjećati će se sigurno, znati što da donese i koje teme da započinje.

3. Obrani ga

Ako ga tvoja mama počne rešetati, stani na njegovu stranu i ljubazno okreni razgovor u drugom smjeru. Osim što je tvoj dečko, on je i tvoj gost, pa je tvoj posao da se osjeća dobrodošlim.

4. Objasni mu pravila


Ako se tvoji roditelji pridržavaju nekih određenih pravila kao što su zabrana pušenja, skidanje cipela ili nešto slično, bilo bi u redu da mu to unaprijed i kažeš.

5. Otiđi na vrijeme

Ono što se tebi čini ugodnim obiteljskim druženjem tvom dečku bi mogla biti prava muka pa se unaprijed dogovorite koliko namjeravate ostati. Isto tako, nemoj dogovarati iznenadne planove kao što su prespavanac i izlet bez da se prvo s njim konzultiraš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara