Make up trikovi: Kako učiniti da male oči izgledaju veće

Make up trikovi: Kako učiniti da male oči izgledaju veće

Foto: JLP

AKO misliš da imaš male oči i voljela bih da izgledaju veće, pravilno nanošenje šminke može ti pomoći kod ovog problema. Uz nekoliko make up trikova tvoje oči ne samo da će izgledati veće, nego će dobiti potrebnu dubinu, a oči će izgledati svježe i odmorno, što će pomoći da tvoje oči budu prva stvar koja se zamijeti na tvome licu.

1. Maži i donje trepavice


Često čujemo savjet da se donje trepavice ne smiju mazati maskarom, ali ako imaš manje oči, našminkane donje trepavice pomoći će da tvoje oči budu upadljivije i dobiju lijep oblik.

2. Bijelo sjenilo u kutovima

Ako imaš male oči, zaboravi na nanošenje samo jedne boje sjenila na cijeli kapak. Bez obzira nja to da li radiš smokey eyes, natural look ili neobičnu šarenu make up kreaciju, neka se u kutovima tvojih kapaka uvijek nalazi bijelo sjenilo koje će vizualno povećati i otvoriti oko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Bijela olovka

Bijela olovka "otvorit" će pogled, pa ju uvijek nanosi na donji unutarnji rub kapka. Ako se bojiš da je preupadljiva, slobodno se možeš poslužiti i svijetlo ružičastom ili bež olovkom.

4. Tuš je tvoj prijatelj


Tuš će ti pomoći da vizualno povećaš oči, ali moraš biti oprezna sa njegovim nanošenjem jer ti u suprotnom može i jako smanjiti oči. Tuš nikada ne nanosi na cijelu liniju kapka, već kreni od polovice kapka s tankom linijom uz rub trepavica te je lagano povećavaj kako ideš prema vanjskom kutu oka. Također pazi na to da je tuš uvijek uredno nanesen i da crta nije predebela.

5. Uvijač za trepavice


Poželjno je da nabaviš kvalitetan uvijač za trepavice i naučiš se njime koristiti jer će ti lijepe i uvijene trepavice pomoći da oči prikažeš većima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara