Mala škola orgazma

Mala škola orgazma

Foto: Beach Bunny

RIJEČ orgazam dolazi od grčke riječi orga, što znači eksplodirati od zadovoljstva. Orgazam je vrhunac seksualnog zadovoljstva, a dolazi iznenada kao posljedica stimulacije. Orgazam je najintenzivnije zadovoljstvo koje čovjek doživljava za vrijeme snošaja, a nakon njega slijedi period opuštanja i smirivanja.

Fizički znakovi


Muški orgazam karakteriziraju ejakulacija i kontrakcija mišića pelvisa, dok su kod ženskog orgazma prisutne kontrakcije klitorisa, mišića pelvisa i vaginalnih mišića, te rodnice i uterusa. Kod nekih je žena moguće i izbacivanje malih količina bijele tekućine, što je poznato kao ženska ejakulacija. Za oba je spola karakteristično ubrzavanje pulsa i proširivanje krvnih žila, te osjećaj smirenosti i opuštenosti zbog izlučivanja endorfina.

Postizanje orgazma

Načini za postizanje orgazma su dobro poznati, a uključuju tehnike kao što su masturbacija, penetracija, predigra i stimulacija putem oralnog seksa ili dodirima. Poznato je i kako žene rijeđe svršavaju od muškaraca, a razlozi ove statistike mogu biti svakojaki; žene koje su strogo odgajane teže će se opustiti i postići orgazam, žene koje nisu zadovoljne svojim tijelom također, a ima i onih koje jednostavno ne poznaju svoje tijelo dovoljno dobro kako bi znale što žele. Tu su naravno i njihovi partneri, koji ponekad ne znaju što činiti kako bi zadovoljili ženu, a nekima se jednostavno ne da truditi. Za postizanje orgazma potrebno je dakle poznavati svoje tijelo i otkriti što ti odgovara, a najlakši način je da to otkriješ sama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Erogene zone

Poznavanje erogenih zona iznimno je bitno kada je riječ o orgazmu, a klitoris i G-točka su one najvažnije. Stimulacija klitorisa vodi do klitoralnog orgazma, a stimulacijom G-točke postiže se onaj mnogo intenzivniji, vaginalni orgazam. G-točka se nalazi blizu mjehura, iza pubične kosti, blizu uretre, na dubini od oko 4 centimetra, a stimulacija iste vodi do mnogo intenzivnijih orgazama od onih uzrokovanih stimulacijom klitorisa. Jednom kada pronađeš svoju G-točku sve je lako, a orgazam je puno jačeg intenziteta.

Višestruki orgazam

Istraživanja pokazuju kako je muškarcima potrebno određeno vrijeme kako bi opet postigli orgazam, dok je kod žena to vrijeme gotovo zanemarivo. Neke će žene tako imati sposobnost dosegnuti orgazam i po nekoliko puta tijekom snošaja, a čestim eksperimentiranjem svojim erogenim zonama povećavaju šanse da se to dogodi.

Brojke

Statistički gledano, 95 posto žena postiže klitoralni orgazam tijekom masturbacije, dok ih samo 45 posto isto postiže tijekom snošaja. Vaginalni orgazam tijekom penetracije postiže samo dvadeset i pet posto žena, što je poražavajuća statistika, pogotovo zato što se u većini slučajeva radi samo o needuciranosti oboje partnera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara