Najbolja prijateljica ili potencijalna neprijateljica?

Foto: Wildfox

TVOJA frendica i ti bile ste nerazdvojne, a u zadnje vrijeme ti se sve više čini kako vaše prijateljstvo ide u krivom smjeru? Je li moguće da te počinje mrziti?

Ne veseli se tvojim uspjesima


Tvoj novi dečko ili promaknuće nekada bi joj puno značili, a odmah bi ti pokazala koliko je sretna, no u zadnje vrijeme sve više djeluje kao da ti zamjera tvoj uspjeh? Nije nužno da je ljubomorna na tebe, no pripazi, jer tvoj bi ju uspjeh mogao podsjećati na njezin neuspjeh, a time i pretvoriti u nekoga tko te i ne voli previše.

Samo se priča o njoj


Vaši dijalozi pretvorili su se u monologe o njenim stvarima, a čak i kada pokušaš doći do riječi, blokira te i samo nastavlja po svom. Uz to te i ne sluša kada ti dopusti da pričaš, već samo registrira zvuk i nastavlja dalje pričati o svojim problemima.

Ne pazi na tvoje poklone

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nekada ste se darivale i imale tradiciju, a danas su se njeni pokloni sveli na znakove pažnje koje je mogla uvaliti i nekoj tetki koju jedva poznaje? Nije stvar u poklonima, stvar je u pažnji koju im osoba pridaje i načinu na koji ih bira, a ako tvoja frendica bez ljubavi bira nešto sa čim bi te trebala razveseliti, vjerojatno nema ni ljubavi za tebe.

Krade tvoje ideje

Ideja koju si imala ili šala koju si ispričala prešutno postaje njena, a nije joj nimalo neugodno uzimati ono što si ti smislila. Svoje ideje nema, a kada je opomeneš da krade tvoje, ponaša se uvrijeđeno i optužuje te da previše dramatiziraš.

Spušta te

U društvu te voli bocnuti nekim detaljem koji bi trebao ostati između vas dvije, a umjesto da te brani od ljudi koji te pokušavaju spustiti, pridružuje im se i spušta te zajedno s njima. Prigovore odbacuje, govoreći kako ti se samo čini da to radi i da bi se trebala malo opustiti.

Stavlja ti sol na ranu

Umjesto da te utješi kada ti nešto ne uspije, ona dodatno trlja sol na ranu i svako malo spominje nešto što bi htjela zaboraviti. Svoje će ponašanje možda pokušati opravdati gledanjem stvari sa humorističnog stajališta, no dobra prijateljica bi trebala biti uz tebe, a ne se smijati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara