Neobični godišnji: Gdje to točno možete plivati s divljim svinjama?

Neobični godišnji: Gdje to točno možete plivati s divljim svinjama?

Foto: Pinterest, Instagram

IAKO ova turistička atrakcija nije nova, u posljednje vrijeme se ponovno o njoj puno priča.

Što kažete na godišnji odmor, na kojem možete plivati sa divljima svinjama? Ako vam ta pomisao nije odbojna, već slatka, morat ćete potegnuti put Bahama, gdje ćete moći i doživjeti to iskustvo.Još od 2013. godine, ova neobična atrakcija privlači još veći broj turista, i na ovako nestvarno lijepo otočje, ali i brojne poznate osobe, koje pridonose dodatnoj promociji.

Zapravo se radi o otoku Big Major Cay, gdje ove životinje slobodno šetaju kopnom, ali i plivaju u moru pa se otok u šali naziva i "Otokom svinja". No, on naravno nije njihovo prirodno stanište, već se vjeruje kako ih je ovdje dovela skupina mornara, kako bi im bile hrana. Kada su mornari otišli, one su ostale te se prilagodile novom načinu života.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovi praščići tako su čisti i mirišljavi te se obožavaju brčkati u vodi i maziti. Toliko su slatki, da postoje i organizirani jednodnevni izleti s ostalih otoka.

Također, treba napomenuti kako su ovi praščići vrlo inteligentni pa čim vide kako im se približava bilo kakvo plovilo, odmah bježe iz hlada i ulaze u vodu te plivaju do ljudi, jer znaju da će tako dobiti ostatke hrane.A ako su vam Bahami predaleka destinacija za zasluženi godišnji odmor, morat ćemo vas razočarati. Ovo je zapravo jedino mjesto na kojem možete doživjeti ovako nešto.

Što se tiče cijene, izlet brodićem za 8 osoba koštat će vas 1200 dolara pa tko voli i ima novaca...

 

 

 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara