Pet minuta ili pet sati: Koliko je stvarno potrebno za dobar seks

Pet minuta ili pet sati: Koliko je stvarno potrebno za dobar seks

Foto: Sisley

ČESTO se najboljim ljubavnicima smatraju muškarci koji traju satima, a pretjerivanje u minutaži postalo je pravi klišej kada je riječ o percepciji dobrog seksa. No, je li stvarno potrebno dva sata kako bi se postiglo ono što se stvarno želi?

Istraživanja ukazuju na suprotno


Paulo Coelho je odavno konstatirao kako je za seks potrebno 11 minuta, a istoimeni roman precizno opisuje zašto upravo toliko traje. Sa poznatim se autorom slažu i psiholog Barry McCarthy i istraživač  Eric Corty, koji kažu kako savršeni seks traje tri do trinaest minuta, ne uključujući predigru. Razlog duljeg trajanja seksualnog odnosa vide u odgodi orgazma kod muškaraca ili erektilnoj disfunkciji. Ovim se tvrdnjama pridružio i doktor Irwin Goldstein, citirajući rezultate istraživanja na 1500 parova koje je pokazalo kako prosječni seks traje 7.3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Manje može biti više

Dulji seks nije nužno i bolji, a istraživanja su to i dokazala. Muškarci su manje-više brzo spremni ejakulirati, a ako znaju što rade, ni ženi neće trebati pola sata da se dovede do pred-orgazmičnog stanja. Ovo je istraživanje došlo kao veliko olakšanje mnogim parovima, koji se upravo zbog pretjerivanja u pričama o seksu često osjećaju kao da imaju loš seksualni život. Istraživanje je pokazalo i kako većina muškaraca i žena voli dulju predigru, koju smatraju iznimno bitnim sastojkom seksualnog odnosa, a velik postotak parova nije zadovoljno minutažom koja se posvećuje upravo tom činu.

Žene se u krevetu često dosađuju


Istraživanja također pokazuju i kako se velik postotak žena za vrijeme duljeg seksualnog odnosa dosađuje, jer često nisu zadovoljne onime što njihov partner radi, a parovi zbog opterećenja minutažom prakticiraju pokrete koji ih ne zadovoljavaju kako bi se približili vremenu koje smatraju prihvatljivim. Zbog nelagode koju im stvara iskren razgovor sa partnerom, žene radije trpe dosadni seksualni odnos, a orgazam je zbog toga često samo rutinski dio koji ostavljaju za kraj priče, kada se same potrude da dođu do njega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara