Pročitajte novu erotsku knjigu Ivana Hercega!

Foto: Press Foto

NAKON niza zapaženih i nagrađivanih pjesničkih zbirki Ivan Herceg napisao je prvu knjigu proze - senzibilnu i tankoćutnu kao što su i njegove pjesme, ali i oporu i provokativnu. Znamo što ste pomislile, ne, nije riječ o najzgodnijem hrvatskom glumcu, ali i ovaj Ivan je vrlo talentiran, pogotovo kad je o erotskim pričama riječ.

Svaka priča u svojoj potki ima ljubavno - erotski zaplet, katkad eksplicitan katkad tek naznačen u svojoj izvedbi, ali i iznijansirano premrežen elementima iz svijeta filma, literature i glazbe.

Upravo u spajanjima i razdvajanjima, strasti i sukobima njegovi se likovi ogoljuju doslovno i metaforički te se razotkriva sva nemoć pojedinca s kraja 20. i početka 21. stoljeća u pokušaju da voli, da bude prijatelj, da preživi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njegovi junaci, čvrsto uklopljeni u tmurnu svakidašnjicu poslijeratne Hrvatske i tranzicijskog doba, u rasponu od propalih studenata i narkomana, preko preljubnika i novinara uljuljkanih u redakcijsku rutinu do deziluzioniranih i dezorijentiranih branitelja, pokušavaju razriješiti svoje i tuđe grijehe iz prošlosti kako bi mogli nastaviti dalje, ali tamo dalje… opet ih čekaju opasni i nepredvidivi odnosi sa ženama i muškarcima.

O autoru

Ivan Herceg: Pjesnik, prozaik i urednik. Rođen je 1970. u Krapini. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je hrvatski jezik i književnost i južnoslavenske filologije.
Živi u Zagrebu. Pjesme su mu prevedene na poljski, mađarski, makedonski, slovenski, bugarski, rumunjski, španjolski, kineski i engleski jezik. Izvršni je urednik u časopisu Poezija, urednik u Biblioteci Poezije i suorganizator festivala Stih u regiji (SUR). Objavio je knjige pjesama: Naša druga imena, nagrada "Goran" za mlade pjesnike; Noć na asfaltu, nagrada "Zdravko Pucak"; Snimke zemaljskih uzdaha, Anđeli u koroti, Nepravilnosti, Koliko naju bo ostalo, Snimke zemaljskih uzdaha.

Index Rouge i Profil te nagrađuju

Tri čitateljice nagrađujemo knjigom "Goli"! Sve što trebate napraviti je nalijepiti na zid naše Facebook stranice odgovor na pitanje: "Gdje je rođen spisatelj Ivan Herceg?".

Tri najbrže cure koje točno odgovore osvojit će ovu zanimljivu senzualnu  knjigu. Uživajte!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara