Stop obaveznim štiklama na poslu: U Velikoj Britaniji krenula peticija protiv šefova koji zahtijevaju da djelatnice nose potpetice

Stop obaveznim štiklama na poslu: U Velikoj Britaniji krenula peticija protiv šefova koji zahtijevaju da djelatnice nose potpetice

Foto: Valentino

NAKON što se prije nekoliko mjeseci u britanskom tisku proširila vijest o ženi koju je šef poslao kući jer je odbila nositi štikle na javnom mjestu, o ovom se problemu sve češće raspravlja.

Na društvenim mrežama javile su se brojne žene sa sličnim iskustvima koje smatraju kako bi visina potpetice trebala biti pravo izbora, a ne obveza.

Pravilnik odijevanja u mnogim tvrtkama zahtijeva od žena da se na poslu svaki dan pojavljuju u štiklama, što tjera žene da iz dana u dan svoja stopala izlažu pravom mučenju.

Parlament Ujedinjenog Kraljevstva na svojoj je službenoj stranici pozvao žene čiji šefovi zahtjevaju visoke potpetice da im se jave i iznesu svoja iskustva, kako bi mogli bolje shvatiti problem i djelovati, piše Stylist.

"To će nam također pomoći da vidimo na koji broj ljudi to utječe te odlučimo kakve ćemo mjere predložiti vladi."


Do sada je više od 600 žena na stranici ostavilo svoja iskustva, a među komentarima nalaze se i ovakve primjedbe: "Želimo da bude ilegalno od šefova tražiti obavezne visoke potpetice na poslu."

"Trenutna pravila odijevanja su seksistička.", smatra jedna žena, "Pravila bi trebala biti promijenjena i dozvoljavati žnama da nose elegantne ravne cipele na poslu, ako žele."

Peticiju je do sada potpisalo 142 000 žena, a broj stalno raste.

Što vi mislite - je li nošenje visokih potpetica nešto o čemu bi žene same trebale odlučivati ili stavka koju svaki šef ima pravo zatražiti od djelatnica?
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara