Zabranjene stvari na intervjuu za posao o kojima dosad možda nisi razmišljala

Zabranjene stvari na intervjuu za posao o kojima dosad možda nisi razmišljala

Foto: Topshop

NOVA godina, ista pravila.

Vjerujemo kako si već nekoliko puta čula pravila koja moraš poštovati na intervjuu za posao i koja uključuju stvari poput nemoj kasniti, primjereno se obuci i slično.
 
No, postoji još nekoliko pravila, na koja možda nisi mislila... Dosad.
 
1. Cigarete
 
Možda ti ne osjetiš taj miris, no drugi ga osjete. Ako baš moraš, zapali nakon intervjua, a nipošto prije, jer ništa neće ukloniti miris. Pogotovo ne oblak parfema.
 
2. Način razgovora
 
Bez obzira na to koliko je cool osoba koja sjedi nasuprot tebe, tvoj način razgovora i dalje mora biti profesionalan, a ne kao da pričaš s najboljom prijateljicom na kavi.
 
3. Neudobna odjeća
 
Znamo da već znaš da na intervju trebaš doći profesionalno obučena. No, izbjegavaj i primjerenu odjeću, u kojoj se ne osjećaš udobno pa makar se radilo o najelegantnijoj kombinaciji u ormaru. Kada se tako osjećaš, budi sigurna da će to primijetiti i drugi.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4. Mobitel
 
Kratko podsjećamo: mobitel je baš uvijek najbolje zgasiti. Kao prvo, tako nema baš nikakve šanse da će zazvoniti usred razgovora, a i ti nećeš doći u napast da pogledaš tko ti je poslao poruku ili te nazvao.
 
5. Olovka
 
Makni sa strane sve stvari za koje misliš da bi ti mogle skrenuti pozornost. Ovdje prije svega mislimo na stvari poput npr. olovke, kojom bi mogla početi nervozno lupkati po stolu, što će sigurno biti primijećeno.
 
6. Diva
 
Budi prijateljski nastrojena i pristojna prema svima u uredu, a ne samo prema onome tko će te intervjuirati. To ti baš uvijek može biti samo dodatni plus.
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara