10 najbolje plaćenih NBA igrača

NAJJAČA košarkaška liga NBA ima 29 igrača koji godišnje zarade više od 12 milijuna dolara, 43 ih ima plaće oko 10 milijuna, a samo četvorica dobivaju više od 20 milijuna.

Najplaćenji košarkaš NBA je Kevin Garnet, igrač Minnesota Timberlwovesa, koji će ove godine zaraditi 25 milijuna i 200 tisuća dolara. Garnet je dobar igrač, ali zašto onda Minnesota svake godine dođe samo do prvog kola play-offa. Za 25 millijuna Garnetu ne bi trebala pomoć da svoju momčad odvede malo dalje.Drugi na listi je Shaquille O´Neal  kojega LA Lakersi plaćaju nešto više od 23 i pol milijuna. Ali, moramo priznati da je Shaquille te novce i zaslužio.Alonzo Mourning nalazi se na trećem mjestu sa nešto više od 20 milijuna. Odličan centar iz Miami Heat-a ponovo pauzira radi problema s bubrezima tako da se Miamiu, što se tiče vremena provedenog na terenu baš i nije isplatio.Denver Nuggetsi Howarda Juwana plaćaju malo više od 20 milijuna koji vrijedi oko 4-5 milijuna. Howard je jedno od najvećih razočaranja lige.Veteran Scottie Pippen s Portland Blazersima potpisao je ugovor za 19 miljuna 720 tisuća. Iako je Scottie bio jedan od najboljih igrača nekadašnjih prvaka Bullsa za sada mu je ova cifra previsoka.Sljedeći na listi je Karl Malone, četrdesetogodišnjak koji od Utah Jazza dobiva 19 milijuna i 250 tisuća dolara, i koji te novce stvarno zaslužuje.Wallace Rasheed iz Portland Blazersa godišnje zarađuje 16 milijuna i 200 tisuća dolara. Niti igrom, niti arogantnim ponašanjem na zaslužuje tolike novce.New Jersey Netsi za Dikembe Mutomba godišnje izdvajaju malo više od 16 milijuna. Malo stariji Zairac već je nekoliko godina najbolji obrambeni i najbolji bloker lige, a i spada u 4 najbolja centra lige.

Zadnja dva mjesta dijele Alan Houston iz New York Knicksa i Chris Webber iz Sacramento Kingsa. Obojica dobivaju 14 milijuna i 300 tisuća zelembaća. 

Allan Houston dobar je u napadu, ali obrana mu je slaba strana. Za 14 milijuna trebao bi biti kompletniji igrač.Za Webbera je dovoljno reći da je jedan od najboljih igrača NBA lige.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara