11 Slovenaca protiv 10 tisuća Alžiraca: Nemamo razloga za strah

Tekst: I.G.
Foto: AFP

SLOVENIJA neće imati lak posao u utakmici protiv Alžira u prvom kolu skupine C. Alžirci će na tribinama imati 12. igrača u više od deset tisuća navijača. Najpoznatiji među njima, Zinedine Zidane, također ćeutakmicu gledati sa tribina.

> SVE O SP-u NA INDEXOVOJ TEMI

Domaća atmosfera trebala bi olakšati nogometašima te sjevernoafričke zemlje da dođu do tri ili bar jednog boda protiv Slovenije. Alžirska vlada platila je studentima karte za sve tri utakmice u skupini i smještaj, dok su ostalim navijačima osigurali karte u pola cijene. Prema procjenama, u JAR će otputovati tek oko 1000 slovenskih navijača.

Izbornik Matjaž Kek s novinarima je podijelio kako njemu i momčadi odgovara uloga "autsajdera" u skupini sa SAD-om, Engleskom i Alžirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovo je za nas veliki izazov. Nismo favoriti, ali svejedno želimo pobijediti u svakoj utakmici. Dat ćemo sve od sebe da pokažemo koliko je Slovenija jaka i sretan sam što imam motiviranu momčad koja spremno prihvaća svaki izazov. Neovisno o rezultatu, bit ću sretan i ponosan samo ako igrači ostave srce na terenu", rekao je izbornik reprezentacije koja tek čeka na prvu pobjedu na velikim natjecanjima.

"Alžirci će dati sve od sebe"

Kek svoje nade polaže na solidnu obranu koja je u deset kvalifikacijskih utakmica primila samo 4 gola.

"To su vrlo pozitivni rezultati. Nemamo razloga za osjećati strah ili pritisak jer smo do sada davali sve od sebe. Očekujem i od Alžira da da sve od sebe, jer prva je utakmica jako važna. Očekujem dobru utakmicu", dodao je slovenski stručnjak.

"Na ovom SP-u ostavit ćemo srce na terenu, a naši navijači ostavit će ga na tribinama i pred televizorima. Zajedno ćemo doći do uspjeha", optimistično je najavio Robert Koren, kapetan Slovenije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara