2004. europska godina obrazovanja športom

OBRAZOVNIM ustanovama Hrvatske, a u Zagrebu će se 23. studenoga u Domu športova održati prigodna pod motom "Jačajmo se" izjavila je danas na konferenciji za novinstvo pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa Romana Caput-Jogunica.

Po njenim riječima projekt Hrvatske povodom obilježavanja europske godine športom jedini je naš projekt koji je prijavljen Vijeću Europe, a on će se u osnovnim i srednjim školama obilježiti u četvrtak, 25. studenoga, koji je proglašen dan tjelesne kulture, dok će se u predškolskim ustanovama od 22. do 26. studenoga obilježiti tjedan tjelesne kulture.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svrha svih ovih manifestacija je promicanje tjelesnog vježbanja djece i mladeži uz moto hrvatskih sokolaša Jačajmo se, a time ćemo ujedno obilježiti i 130 godina obavezne nastave tjelesne i zdravstvene kulture u hrvatske škole i 110 godina prvog tečaja za školovanje stručnjakatjelesnog odgoja, kojeg je 1894. organizirao Franjo Bučar", rekla je Caput Jogunica.

Pored Zagreba ovi datumi bit će obilježeni i u Puli, Čakovcu, Rijeci, Šibeniku, Dubrovniku, Vrlici,Slavonskom Brodu, Splitu, Osijeku, Sisku, Našicama, Hvaru i ostalim školama u Hrvatskoj unatoč činjenici da još uvijek čak 30 posto osnovnih i 40 posto srednjih škola u našoj zemlji još nema školsko-sportske dvorane.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara