25. veljače rok za nabavu ulaznica za EP u Portugalu

ULAZNICE za Europsko prvenstvo u Portugalu iz kvote Hrvatskog nogometnog saveza moći će se nabaviti do 25. veljače. Nakon toga datuma preko HNS-a se neće moći nabaviti karte, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u HNS-u.

Prodaja ulaznica započinje 23. siječnja, a najkasnije 26. siječnja u medijima bi trebali biti objavljeni uvjeti iz obrasca za kupovinu karata. Uvjeti za kupnju ulaznica slični su onima koji su vrijedili za SP u Koreji i Japanu 2002. godine. Kupac će moći naručiti najviše četiri ulaznice, ali morat će dati podatke za svaku od četiri osobe.

HNS raspolaže ulaznicama za utakmice hrvatske reprezentacije u skupini B, tzv. fiksne ulaznice. One će se distribuirati u Hrvatskoj. HNS, također, prima predbilježbe i za tzv. uvjetne ulaznice (za četvrtfinale, polufinale i finale), a navijači će ih pomoću vaučera moći podići u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena ulaznica za utakmice u skupini kreće se od 35 do 100 eura, plus manipulativni troškovi. Za drugi krug natjecanja ulaznice su znatno skuplje, a za finale one se kreću od 85 do 270 eura.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić istaknuo je da vlada veliki interes za ulaznice, te da je moguće da budu prodane i prije 25. veljače. Pretpostavka je da će najviše potražnje biti za ulaznicama za utakmice protiv Francuske i Engleske. Prvu utakmicu na EP-u Hrvatska igra sa Švicarcima 13. lipnja u Leiriji. Četiri dana kasnije u istom gradu protivnici su nam Francuzi, a 21. lipnja u Lisabonu Englezi. Hrvatski kontigent ulaznica za te utakmice je 20 posto od kapaciteta stadiona, što znači za susrete protiv Švicarske i Francuske oko šest tisuća, a za utakmicu protiv Engleza 12 tisuća.

Za sve saveze čije su se reprezentacije kvalificirale na EP vrijede stroge odredbe o prodaji ulaznica, koje među ostalim zabranjuju da kupnja ulaznice bude uvjetovana kupnjom turističkog aranžmana. Također, ne smiju biti predmet nagradnih igara.

Iz HNS-a preporučuju navijačima da se prvo pobrinu za ulaznice, a da tek onda razmišljaju o aranžmanu za boravak u Portugalu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara