31 hrvatski športaš za ZOI u Torinu

NA 20. ZIMSKIM olimpjskim igrama, koje će se od 10. do 26. veljače 2006. godine održati u Torinu, mogao bi nastupiti čak 31 hrvatski športaš, rečeno je na današnjoj konstituirajućoj sjednici Odbora zimskih olimpijskih Športova HOOa.

Po riječima v.d. direktora Ureda za olimpijski program HOO-a Damira Šegote sedmero hrvatskih športaša, Janica i Ivica Kostelić, Ana Jelušić, Nike Fleiss, Damir Jurčević, Denis Klobučar i Idora Hegel već su ispunili norme i smatraju se evidentnim olimpijskim kandidatima, dok je ostalih 24 razvrstano u potencijalne A i B olimpijske kandidate.

Za pripreme i odlazak na ZOI u Torino iz proračuna je izdvojeno 14 milijuna i 700 tisuća kuna, a najveći "potrošaći" tih sredstava su i naši najveći aduti alpski skijaši.

V.d. predsjednika Odbora Goranko Fižulić rekao je da će predložiti Vijeću HOO-a da na ime specifične opreme za bob, skeleton i sanjkanje izdvoji 430.000 kuna s tim da će ukoliko se naše posade ne plasiraju na OI savezi taj novac vraćati u sljedećem četverogodišnjem ciklusu iz redovnih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na konstituirajućoj sjednici Odbora za ljetne sportove jednoglasno je prihvaćena odluka o sastavu hrvatske sportske delegacije na Mediteranskim igrama koje će se održati od 24. lipnja do 3. srpnja u španjolskoj Almeriji.

Naša delegacija u Almeriji brojit će 320 službenih osoba od čega 205 športaša koji će nastupiti u 25čak športova.

Očekuje se da će ovakvu odluku o sastavu hrvatske reprezentacije prihvatiti i Vijeće HOO-a koje ima sjednicu kasno večeras.

Ured za olimpijski program HOO-a izradio je već i preliminarni popis kandidata za nastup na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu koji će biti prezentiran na sljedećoj sjednici Odbora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara