Agassi: Želio sam biti brutalno istinit prema sebi

Agassi: Želio sam biti brutalno istinit prema sebi

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ANDRE AGASSI, jedan od najboljih tenisača svih vremena, šokirao je javnost priznanjem da je tijekom karijere koristio doping, odnosno kristalni metamfetamin.

Autobiografija Andrea Agassija, koja će se 9. studenog naći u američkim knjižarama, sadrži i priznanje o svjesnom konzumiranju droge.

Londonski Times jedan je od svjetkih medija koji je objavio na svojoj web stranici nekoliko odlomaka iz Agassijeve autobiografske knjige Open: An Autobiography, u kojoj je osmerostruki osvajač Grand Slam turnira i pobjednik na sva četiri najveća svjetska turnira, priznao svjesno konzumiranje kristalnog metamfetamina, sintetičke droge koja brzo izaziva ovisnost, 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je krenula prava poplava komentara, a i sam Agassi je rekao zašto se odlučio "razgolititi" po tom pitanju.

"Želio sam biti brutalno istinit prvo prema sebi, pa tako i prema svima drugima. Želio sam iznijeti u javnost sve svoje frustracije, sve svoje krive odluke kojih je svakako bilo. Neke su me tako dovele na sam rub katastrofe. Isto tako, mislim da moja priča može biti dobra za neke nove generacije, želim da se iz svih mojih pogrešaka nauči i da budući sportaši ne ponavljaju takvo što", piše u autobiografiji.

Osim poglavlja o dopingu, koje će svakako dodatno razbuktati javnost, ATP organizaciju, ostale tenisače, sportaše i ine, Agassi je u autobiografiji mnogo toga govorio o tome zašto je mrzio tenis, kako ga je loše tretirao "nasilni" otac koji nije bio zadovoljan niti kada je osvojio Wimbledon 1992. godine, o tome kako je u automobilu bježao od pucnjeva i slično...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara