Akrap: Ovu pobjedu poklanjam Zagrebu

IAKO su kiša i kasni termin otjerali dobar dio od onih 20 tisuća gledatelja koliko je bilo najavljivano na glavnom gradskom trgu, oni najuporniji ipak su svjedočili dobroj borbi zagrebačkog boksača Vedrana Akrapa koji je sinoć obranio naslov EBU prvaka zemalja u srednjoj kategoriji do 72.5 kilograma.

Izazivač Alexey Chirkov pokazao se manje opasnim nego što se to možda moglo pretpostaviti uoči borbe, jer 18 pobjeda i samo tri poraza koliko ovaj 27-godišnji Rus ima na svom profesionalnom kontu, impresivna su statistika.

Akrap je na koncu slavio prekidom zbog posjekotine koju je Chirkov zaradio još u trećoj rudni. Nakon poduže liječničke intervencije, sudac je sredinom pete runde ipak odlučio prekinuti borbu uz razumljivo nezadovoljstvo ruskog kuta. No ako se prekid stavi na stranu, zagrebački borac je do tada bio izrazito nadmoćan, i uz golemu bodovnu prednost koju je stekao ne treba sumnjati da bi borba ionako otišla u njegovu korist.

"Hvala ti Zagrebe"

Nakon borbe Akrap se zahvalio zagrebačkoj publici, uostalom kao i tijekom borbe kada je na leđima nosio veliku poruku "Hvala ZG".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prepun sam emocija, zahvaljujem se gradu Zagrebu kome poklanjam ovu pobjedu, i hvala svima koji su podržali ovu priredbu", rekao je Akrap, a prenosi Profightstore.

Vedran je prokomentirao i svog protivnika, odnosno način na koji je borba završila.

"Obojica imamo sličan stil borbe, volimo borbu izbliza. Znao sam da je nokauter, i nakon što sam vidio da krvari, nisam želio misliti na to, već sam nastavio biti maksimalno koncentriran i raditi svoj meč."

Osim obrane naslova, Akrap će ovom uvjerljivom pobjedom sigurno još malo skočiti na EBU ljestvici gdje se trenutačno nalazi na 9. mjestu izazivača, a može bi uskoro mogao dobiti i priliku za europski naslov.

M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara