Alan Shearer optužio Capella: Izgubio je konce, igrači nisu htjeli igrati za njega

Tekst: M.P.
Foto: Screenshot

RAZUMLJIVO, razočaravajući nastup na svjetskoj nogometnoj smotri i najteži poraz u povijesti za Gordi Albion i dalje je top-tema britanskih medija. Glavno pitanje koje se i danas postavlja je - tko je kriv za podbačaj? Je li u pitanju kriva taktika, loše procjene izbornika Capella, umorni i nepripremljeni igrači ili poništeni gol Lamparda koji je prelomio utakmicu na njemačku stranu?

Don Fabio je izrazio želju za ostankom, a u iduća će se dva tjedna odlučivati o njegovoj sudbini. Nekoliko je medija danas izašlo s pričom o Davidu Beckhamu kao mogućem nasljedniku. Poznato je da Englezi vape za domaćim rješenjem, a Becks, obučen u odijelo za vrijeme utakmica SP-a, izgledao je kao "rođeni izbornik". Tako barem to vide engleski novinari. U ovom trenutku sve im se čini puno vedrije rješenje od "prolupalog" Talijana.

"Nešto je gadno pošlo po krivu"

Vrlo zanimljiv i prilično kritički osvrt na cijelu situaciju dao je Alan Shearer, bivši kapetan Gordog Albiona. U svojoj je kolumni u The Sunu žestoko napao Capella optuživši ga da je potpuno izgubio kormilo momčadi, a da se u svlačionicu uvukao razdor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledalo mi je kao da igrači ne žele igrati za njega. Nešto je gadno pošlo po krivu unutar kampa i samo oni koji su unutra mogu znati o čemu se radi i reći istinu. Ovako, izvana, dojam je kao da su bili zaključani i onda pušteni samo za vrijeme utakmica. Tada bi izgledalo kao da su bolesni, nepripremljeni i potpuno zbunjeni", objašnjava svoj dojam Shearer i dodaje:

"John Terry je pustio mačka iz vreće kada je prokometnirao situaciju poslije utakmice s Alžirom. Je li imao pravo kritizirati izbornika i otvarati javnu debatu, pitanje je. No, ipak je imao muda glasno reći kako stoje stvari. Unatoč svemu, sasvim je jasno da je Engleska bila momčad samo na papiru. Bili su razjedinjeni, a momčadski duh nije se mogao naći niti u tragovima."

Shearer je nakon analize svih taktičkih grešaka koje je stavio na dušu Capellu ustvrdio da Talijan s momčadi nije našao zajednički jezik.

"Pratio sam Argentinu koju su nekoliko puta uspoređivali s nama. Oni su se u kvalifikacijama mučili, no od kada su stigli u Južnu Afriku, izgledaju impresivno. Vodi ih Maradona koji baš i nije taktički majstor, no on ima odličan odnos sa svojim igračima. Poštuju ga kao da je jedan od njih, a on s njima slavi pobjede s velikom strašću. Ne vjerujem da smo ikada vidjeli Capella u takvom izdanju", zaključuje bivši kapetan Tri lava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara