Ali broji posljednje dane svog života

LEGENDARNI boksač i nekadašnji svjetski prvak u teškoj kategoriji, koji se već 20 godina bori s Parkinsovom bolesti, prošlog četvrtka hospitaliziran je u bolnici Emory University jer se njegovo zdravstveno stanje ozbiljno pogoršalo.

63-godišnji Muhammad proteklog je desetljeća tražio spas u brojnim svjetskim klinikama, no, kako javlja Earth Times, polako je počeo gubiti najtežu bitku svog života.

Njegova kći Laila, koja je krenula očevim stopama, te se profesionalno bavi boksom, izjavila je kako sa svojom obitelji proživljava teške i bolne trenutke.

"Osjećam da je njegova bolest uznapredovala. Teško mi je jer sam oduvijek voljela razgovarati s njim o tome kakav je bio u mojim godinama, kao i o trenucima kada je bio na vrhu. Vrlo smo slični, ali zapravo ima jako puno stvari koje više ne mogu podijeliti s njim. Kako odrastaš, mnoge stvari poprime drugačije obrise. Primijetila sam u posljednje vrijeme velike promjene u njegovom ponašanju, zatvorio se u sebe i udaljio od obitelji. Sve su to stvari koje Parkinsova bolest donosi sa sobom." - kazala je Laila za Earth Times.

 

Izvori bliski obitelji Ali i njegovim liječnicima, govore kako je Muhammadu preostalo tek mjesec dana života.

"Moj otac voli jednostavne stvari, poput crtanja, bojanja i izvođenja sitnih trikova. Ali, svakim danom sve više gubi moć koncentracije. Parkinsonova bolest potpuno mu je oduzela motoričke sposobnosti. Otac mi je poput roba u vlastitom tijelu. Ne može razmišljati, želio bi toliko toga reći, ali jednostavno ne može." - tužno je kazala Laila.

Liječnici prestižne klinike složili su se kako je Muhammad veliki borac, koji se od 1985. svim snagama odupire teškoj bolesti.

"Nažalost, ovo je bitka koju će izgubiti." - kazao je jedan od liječnika.

Ali je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji osvojio 1964., a u karijeri je doživio samo pet poraza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara