Alonso više od dvije godine čekao na dva uzastopna trijumfa

Alonso više od dvije godine čekao na dva uzastopna trijumfa

VIŠE od dvije godine čekao je Renaultov F1 vozač Fernando Alonso na dva uzastopna trijumfa, a onda mu je kombinacija znanja i sreće donijela pobjede u Singapuru i Japanu.

Posljednji puta dvostruki svjetski prvak vezao je pobjede u razdoblju od 14. svibnja do 25. lipnja 2006. godine kada je u trijumfalnoj sezoni nanizao Velike nagrade Španjolske, Monaka, Velike Britanije i Kanade. Nakon toga njegova su slavlja bila sporadična.

Ovu sezonu Alonsa se više spominjalo u razgovorima oko prelaska u BMW, Toyotu, Hondu, Ferrari..., a kada je bilo riječi o uspinjanju na pobjednička postolja malo ga se tko sjetio. Alonso nije gubio vjeru u sebe, i maksimalnih 20 bodova s posljednje dvije utrke ukrasili su njegov bodovni konto koji je sada prilično popunjen (48).

"Osjećam da smo sada sposobni za sve. Do kraja sezone su ostale dvije utrke, možda ne pobijedimo u njima, no tko zna, možda su i postolja moguća", kazao je 27-godišnji Španjolac, koji ne može izbjeći pitanje o nastavku karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ugovorno vezan za francusku momčad, ima i opciju da napusti tim krajem sezone. Barem polovica momčadi ga želi, no gdje će otići zna samo on.

"Rekao sam da ću obznaniti odluku nakon Velike nagrade Brazila, ali to ne znači da ne znam što ću. Ipak, morat ćete pričekati još neko vrijeme", zaključio je Alonso.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara