Alžirski predsjednik: Zidane je polubog!

Alžirski predsjednik: Zidane je polubog!

ABDELAZIZ BOUTEFLIKA, predsjednik zemlje iz koje Zizou potječe, izjavio je nakon sastanka sa engleskim premijerom Blairom da je Zidaneu poslao pismo u kojem mu izražava divljenje, zahvalnost i podršku za sve što je napravio u svojoj blistavoj karijeri, bez obzira na udaranje Marca Materazzija u finalu.

"Poslao sam mu pismo u moje osobno i u ime alžirskog naroda u kojem mu izražavam solidarnost, prijateljstvo, ali i utjehu", izjavio je predsjednik Alžira.

"Bio je polubog Svjetskog prvenstva, ali samo pet minuta poslije za mnoge je nažalost postao nešto što sportaši ne bi trebali raditi. On nije izgubio svoju ljudsku dimenziju", rekao je Bouteflika, vjerojatno izražavajući razumjevanje za Zidaneov čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doseljenici u Francuskoj iznimno poštuju Zidanea, jer je uvijek isticao svoje alžirsko porijeklo, a posebno je ta podrška osnažila nakon tvrdnji da je Materazzi uvrijedio Zidaneovo arapsko i muslimansko porijeklo.

"Podržavamo ga jer je Alžirac, podržavamo ga jer je najbolji na svijetu. Alžir se mora ovako oglasiti i svrstati uz njega", naglasio je predsjednik, očigledno beskrajno ponosan na svog slavnog sunarodnjaka.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara