AMERICAS CUP: PRADA ISPALA

Finalist prošlog izdanja Americas Cupa talijanska Prada oprostila se od natjecanja porazom u polufinalu od američke jedrilice OneWorld.

Brojne odgode tijekom posljednjih dana posljedica su pomalo bizarnog završetka ove serije, budući da je danas bio zadnji dan, a Pradi su trebale dvije pobjede za izjednačenje i majstoricu. No, vozila se samo jedna utrka i to na skraćenom regatnom polju od 12 milja, koji su brodovi po vrlo slabom vjetru prošli za nevjerovatnih šest sati. U toj utrci Prada je došla na cilj 17 minuta i 46 sekundi prije OneWorlda, no kako je vjetar drastično oslabio, nije bilo vremena za novi start, pa su Amerikanci otišli dalje rezultatom 3:2.

Bio je to razočaravajući kraj za Talijane, koji su 2000. u finalu izazivača porazili sa 5:4 jedrilicu AmericaOne, da bi potom u finalu bili pregaženi od Novozelanđana (5:0).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

OneWorld već u petak čeka prvi dvoboj repesaža protiv sunarodnjaka iz Oracle BMW Racinga, dok je u finalu izazivača u četvrtfinalu i polufinalu neporaženi švicarski Alinghi sa kormilarom Russellom Couttsom, čovjekom sa Novog Zelanda, kojega se njegovi sunarodnjaci najviše pribojavaju. Coutts je u dva navrata Novozelanđanima donio Cup, a sada će najverovatnije biti velika prijetnja Deanu barkeru i ostalim ´Kiwijima´ u obrani naslova.

No, prije toga Alinghi mora u finalu izazivača u siječnju pobijediti Oracle ili OneWorld, s tim da potonji u tom dvoboju ulaze sa jednim kaznenim bodom zbog slučaja oko krađe nacrta. Tako će klub iz Seattlea u slučaju pobjede u prvom dvoboju repesaža postići samo ravnopravnih 0:0 u seriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara