Amerikance još uvijek boli poraz od Hrvatske

PRVI američki reket Andy Roddick prije nekoliko dana javnosti je priznao da novu tenisku godinu želi posvetiti isključivo borbi za prestižnu srebrnu "Salataru". Prvo kolo Davis Cupa igra se ovaj vikend i dok se naši heroji budi koprcali u austrijskom blatu, ponosni Amerikanci u San Franciscu tražit će pobjedu nad Rumunjima.

No, teniska nacija, kojoj je naslov posljednji put donijela zlatna generacija iz 1995., još uvijek pamte Carlson prošle godine, gdje su u prvom kolu izgubili od budućih svjetskih prvaka - Hrvata.  

Američki izbornik Patrick McEnroe dobro se sjeća pobjede para Ančić - Ljubičić nad braćom Bryan, pa je ove godine obratio posebnu pozornost na postavljanje podloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem, prema Hrvatima smo se, barem što se podloge tiče, postavili previše prijateljski. No, kasnije su barem osvojili Davis Cup. Izvukli su nešto iz našeg poraza, iako, poraz od Hrvata za mene je bio osobito bolan. U pet godina, koliko sam kapetan, jedino su me Hrvati potukli na mom terenu." - kazao je McEnroe.

No, iz velike hrvatske pobjede u Carlsonu, nakon koje je Goran Ivanišević prvi put uzviknuo da možemo osvojiti Davis Cup, pouku su izvukli i Rumunji. Drugi rumunjski reket i 82. igrač svijeta Andrei Pavel hrani se našim uspjehom vjerujući da i njegova momčad može napraviti nešto slično.

"Hrvati su nas ohrabrili. Amerikance su tukli sa samo dva igrača, Ančićem i Ljubičićem, mi ćemo pokušati napraviti isti podvig." - kazao je Pavel, a prenosi američki portal Boston.com.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara