Ančić izgubio svoje prvo finale

Ančić izgubio svoje prvo finale

U DRAMATIČNOM trosatnom meču Ančić je u tie breaku osvojio drugi set, koji se činio izgubljenim, da bi u trećem setu, opet u tie breaku, Dupuis nakon 10 meč lopti došao do svog prvog ATP turnira u karijeri.

Dupuis je kod 2:2 u prvom setu napravio break na Ančićev servis, nakon čega je do kraja seta osvajao svoje servise i tako Ančiću uzeo prvi set na turniru.

U drugom setu oba su tenisača zadržavala svoje servise, i došlo je do dramatičnog tie breaka.

Ančić je napravio mini break za 2:0, no Dupuis uz dosta sreće preokreće i dolazi do 2:5, potom 3:6. Dupuis ne koristi tri meč lopte. Kod 5:6, Francuzova lopta odlazi u out. S još jednim sjajnim servisom Ančić u tie breaku opet preuzima vodstvo, i dobija set loptu na servis Dupuisa. Dupuis izjednačuje.

Dupuis ponovno kod 7:8 ima meč loptu, no Ančić zabija dva asa i dolazi na 9:8. Ančić se poskliznuo i Francuz izjednačuje i potom dolazi do šeste meč lopte. Ančić propušta Dupuisovu loptu u out. Ančić zadržava i drugi servis i ponovno dolazi do treće set lopte, no šalje loptu u out. Sedma meč lopta za Dupuisa, ali potom četrnaesti as Ančića. 13:12 za Ančića i četvrta set lopta. Dupuis šalje loptu u out i Ančić osvaja set koji se činio izgubljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu kod 5:5 i servisa za Dupuisa, Ančić dolazi na 15:40, no Dupuis se izvlači i nakon dva izjednačenja uzima svoj servis. Ančić glatko osvaja svoj servis i set ulazi u tie break za pobjednika turnira.

Na 1:1 u tie breaku Dupuis osvaja mini-break, no odmah potom gubi svoj servis. Uz pomoć mreže i puno sreće, poeni odlaze kod Dupuisa, koji dolazi do ogromne prednosti, 6:3 i novih meč lopti. Ančić smanjuje na 6:5. Dupuis servira za desetu meč loptu i pogađa as za pobjedu.

Ančiću je finale bilo najveći uspjeh dosadašnje karijere, baš kao i Dupuisu.

Koliko god navijali za Ančića, na koncu nam je zbog pobjede Dupuisa nekako ipak bilo drago. Od 19-godišnjeg Ančića možemo očekivati još mnoge uspjehe, dok je za 30-godišnjeg Dupuisa ova pobjeda kruna ne baš sjajne karijere.

Dupuis je zasluženo pobijedio, a koliko mu pobjeda znači nakon 12 godina profesionalne karijere u kojoj samo dva puta došao do finala, svjedočile su Dupuisove suze nakon trosatnog meča.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara