Ančića napustio trener Goetzke

NAKON dvije godine suradnje Marijo Ančić se razišao s trenerom Rohanom Goetzkom. S obzirom da je Australac odluku donio naglo, odmah nakon Marijeva poraza od Lopeza u osmini finala Wimbeldona, sumnjalo se da Goetzke odlazi zbog nezadovoljstva, no on je to demantirao.

Goetzke je objasnio da menadžerski ugovor raskida jer ne može više putovati. Kako već godinama živi u Nizozemskoj prihvatio je ponudu tamošnjeg teniskog saveza te će raditi s njihovim najboljim juniorima u centru u Amsterdamu. Australac se uskoro i ženi pa je i to jedan od razloga zašto ne želi puno putovati.

Smatra da Mariju treba trener koji će stalno biti uz njega, te je to, kako tvrdi, jedini razlog prekida suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goetzke je odluku donio još prije Wimbeldona te je o tome obavijestio IMG, Marijevu menadžersku agenciju, ali ne i našeg tenisača jer ga nije želio opterećivati prije važnog turnira.

Kako su u teniskom svijetu poznate Marijeve radne navike, vjeruje se da će biti puno zainteresiranih. Za sada se ne kalkulira niti s jednim imenom, a sigurno je da će Marijo dobro promisliti i da neće žuriti.

Prvi trener Mariju je bio njegov brat Ivica, potom su ga trenirali Sven Groenwald, Christo Van Rensburg, dva puta Bob Brett i naposljetku Goetzke. Australski trener prije hrvatskog tenisača jedanaest godina je trenirao wimbledonskog pobjednika Richarda Krajičeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara