Antiglobalisti sportašici oteli olimpijsku baklju

Antiglobalisti sportašici oteli olimpijsku baklju

ČETIRI prosvjednika u talijanskom gradu Trentu nakratko su preuzeli "štafetu" od nositeljice Eleonore Berlande dok je baklja Zimskih Olimpijskih igara u Torinu sa svitom u pratnji prolazila gradom u južnom Tirolu.

Prosvjednici antiglobalisti zvani "Neposlušnici" oteli su je od atletičarke koja je poslije rekla kako je ugledala prosvjednike i njihove transparente na vrijeme, ali se očigledno previše pouzdala u svoje sprinterske sposobnosti, jer su je borci dostigli.

"Nastojala sam sačuvati baklju, ali su mi izvrnuli ruku izvlačeći je pa sam je morala pustiti. Vidjelo se da su agresivni u želji da dođu do baklje, ne da bi me povrijedili" - ipak je nekadašnja talijanska rekorderka na 1500 metara našla opravdanje za buntovne revolucionare u izjavi Associated Pressu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletičari iz pratnje su nakon kratke i lake borbe povratili goruću palicu, a svjetina okupljena na dočeku je nastavila oduševljeno bodriti olimpijski pohod.

Više od trideset prosvjeda obilježilo je mimohod s bakljom od njegovog početka 8. prosinca u Rimu, što je natjeralo Maria Pescantea, Vladinog povjerenika za Olimpijske igre da izrazi bojazan od većih prosvjeda, prije nego što baklja stigne u Torino 9. veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara