Argentinac Puerta kažnjen sa devet mjeseci zbog dopinga

ARGENTINSKI tenisač Mariano Puerta kažnjen je zabranom igranja u trajanju od devet mjeseci i oduzemanjem ATP bodova zbog potvrđenog pozitivnog doping nalaza, objavili su iz ATP-a.

Tenisaču koji je dogurao do 18. mjesta na ATP ljestvici nađena je zabranjena supstanca "clenbuterol" na testiranju za vrijeme ATP turnira u čileanskom Vina del Maru, a nije prošlo Argentinčevo objašnjenje da mu je "clenbuterol prepisao liječnik zbog astme".

Suspenzija za 25-godišnjeg Puertu traje od 3. listopada prošle godine, a moći će igrati 1. srpnja ove godine. Oduzeto mu je 15 ATP bodova i 5.600 USD turnirskih nagrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Clenbuterol" je anabolički agens koji pospješuje rast mišića i spada u prvu kategoriju zabranjenih supstanci na listi Međunarodnog olimpijskog odbora.

Puerta je treći dopingirani argentinski tenisač u samo tri godine, budući da su 2001. kažnjeni Juan Ignacio Chela i Guillermo Coria.

Chela je dobio tromjesečnu suspenziju i izbačen je sa ljestvioce 500 najboljih jer mu je u travnju 2001. nađen steroid "methyltestosteron", dok je Coria dobio sedam mjeseci i 100.000 dolara kazne zbog uzimanja "nandrolona". Oba tenisača su se nakon odslužene kazne vratili u vrhunski tenis, Chela je 38., a Coria čak peti na ATP ljestvici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara