Armada za težak poraz Rijeke krivi Dragana Žilića

ARMADA je u katastrofalnom porazu Rijeke protiv odlično pripremljenog Dinama našla novi motiv za isticanje svog nacionalističkog stava. Rezultat od 5:1 u Maksimiru navijačima Rijeke stavio je tek sol na ranu koja je aktualna posljednjih tjedana.

"Radikali", pseudonim za kojim Armada na svojim stranicama često poseže ovih dana, su se na subotnjoj utakmici pojavili u malom broju. Armadu je strašno pogodilo što ih se naziva radikalima, za razliku od Žilićevih pristaša koje smatraju izdajicama i "kazališnom publikom".

Njih 80 iz Rijeke je u Zagreb pristiglo vlakom, a još samo 20-ak navijača došlo je u osobnom aranžmanu. Nakon dugog čekanja na maksimirskom ulazu jug i postavljanja provokativnih transparenata "Radikali" odnosno "Redikuli", tijek utakmice prisilo je Armadu da se utiša.

Naime, nisu su još pravo ni smjestili, a rezultat je već bio 3:0 u korist "Modrih".

Na službenoj Internet stranici žestokih navijača s Kantride, koji su svoj toliko voljeni stadion napustili tijekom utakmice s Cibalijom, a sve zbog debi nastupa vratara Žilića, stoji tipičan komentar na poraz Rijeke u Zagrebu.

U njemu se najmanje pažnje posvećuje nogometu, odnosno onome što je Rijeka pružila tijekom susreta, a najviše isticanju nacionalističkih poruka koje Armada zagovara preko svojih čelnika, s ciljem da uvjeri sve navijače kako jednom vrataru srpske nacionalnosti nikako nije mjesto na golu njihovog kluba.

"Sada treba stisnut glave još jače kome je stalo do imena grupe. Ostali su ionako po potrebi Armada, tj. kada je to in. Možda naša divna Uprava nakon ovog fijaska dovuče i ostale Žilićeve rođake i sunarodnjake (barem još pet komada u znak tolerancije i drugarskog duha), ipak čovek je na mjestu, a svi osatli ne valjaju predpostavljamo!!!" - između ostalog stoji u komentaru navijača na Armadinom forumu.

Očito je kako se tenzije između Uprave i nedokaznih navijača još uvijek nisu primirile, a pitanje je hoće li do toga i doći tako skoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivicu za konačni rezultat od 5:1 Armada je spretno prebacila na vratara Žilića, koji je utakmicu unatoč visokom porazu odradio vrlo dobro. Naime, da nije bilo nekoliko njegovih obrana, Rijeka bi kući krenula sa, u najmanju ruku, "osmicom" u mreži. No, "radikali" kao da su jedva dočekali poraz, jer su s njim dobili i novi razlog za diskreditiranje Žilića na nacionalnoj osnovi.

U svakom slučaju, Armada bi osim na svom pravopisu, trebala poraditi na sređivanju odnosa unutar svoje organizacije.

U priopćenju objavljenom nakon teškog poraza u Zagrebu, Armada je čak nahvalila Bad Blue Boyse, odnosno njihovu koreografiju za Oluju uz korištenje hrvatskog grba i baklji.

No, zbog slučaja Žilić, radikalni navijači Rijeke ipak su se odlučili na daljnje "pljuvanje" po klubu.

S tim su se osudili na propast, jer Rijeka se neće ugasiti tek tako, kao što vrlo vjerojatno neće ustrajati u pokušajima da tako nastrojene navijače vrati na svoje tribine.

Ukoliko nastave s gaženjem sportskog duha, a time i dugoročnim gaženjem kluba, Rijeci više zaista neće biti potrebni.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara