Asanović razočaran suspenzijom, mlade će voditi Mrmić i Grnja

VELIK dio press konferencije U-21 reprezentacije održane u Tuhelju prošao je u znaku čuđenja UEFA-inom odlukom prema kojoj pomoćnik našeg izbornika Slavena Bilića, Aljoša Asanović, ne smije s klupe voditi reprezentaciju u uzvratnoj utakmici dokvalifikacija za EP s mladom reprezentacijom SiCG.

Asanović je pred okupljenim novinarima ustvrdio da je jako iznenađen kaznom. Službena verzija događaja kaže da je Asanović, protestirajući jer je smatrao da je golu SiCG prethodio prekršaj nad hrvatskim igračem, udario nogom jednu bočicu koja je završila u gledalištu. Austrijski sudac procijenio je takav Asanovićev postupak kao prekršaj vrijedan udaljenja s klupe, a kako je naša momčad igrala bez Asanovića na klupi, nije potrebno podsjećati.

Pomoćnik izbornika požalio se da zbog kazne ne smije nigdje u blizini igrača za vrijeme utakmice, ali je u šali dodao kako ga je UEFA mogla staviti u kavez, iz kojeg bi dimnim signalima komunicirao s momčadi. Malo tko se nasmijao, situacija je ipak preozbiljna.

"Ako je moje ponašanje bilo neprimjereno, a očito da jest čim su me kaznili, onda ću snositi odgovornost. Reprezentacija je oslabljena jer nema Slavena i mene. Mi dvije godine živimo s njima, stvorili smo jedno dostojanstvo i kult reprezentacije. Dolazimo s dobrim rezultatima, bili smo prvi u skupini, ali svaka nova utakmica donosi nove situacije. No, ja imam maksimalno povjerenje u igrače." - kazao je Asanović, pa dodao kako mu prvo poluvrijeme utakmice odigrane na Marakani daje za pravo da se nada prolazu.

"Nije bitno tko će voditi igrače, imamo puno ljudi koji to mogu raditi, netko će već voditi reprezentaciju u dogovoru sa Slavenom. Tko god bude na klupi, neće zamjeniti Slavena ili mene niti će snositi odgovornost koja je na Slavenu i meni. Igrači su već upoznati s taktikom i igrom i znaju što moraju raditi." - dodao je pomoćnik izbornika mlade reprezentacije.

Hrvatsku mladu nogometnu reprezentaciju u odlučujućoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Srbije i Crne Gore u srijedu u Velikoj Gorici s klupe će voditi Ivica Grnja i Marijan Mrmić.

Iako se spominjala mogućnost da mlade vodi pomoćnik izbornika A reprezentacije Zlatka Kranjčara Martin Novoselac, u Savezu su donijeli odluku da momčad u srijedu vodi tandem koji je s momčadi i izbornicima koji su spriječeni proveo cijeli kvalifikacijski ciklus.

Što se tiče hrvatskog sustava igre, on će doživjeti manje preinake zbog Nike Kranjčara, koji će s Lukom Modrićem zaigrati iza Eduarda kao glavnog napadača. Na novinarsko pitanje kako će se u mladu reprezentaciju uklopiti Niko Kranjčar, Asanović je odgovorio protupitanjem: "A kako se može uklopiti jedan od najboljih hrvatskih igrača? On je dio naše obitelji."

"Kontrolirano ćemo napadati, strpljivo graditi svaki napad. Mi lovimo rezultat, a ne oni. Niko će igrati na poziciji na kojoj se najbolje osjeća, Luka i on će graditi igru prema naprijd, ali i jednim okom pratiti što se događa iza njih. Moraju voditi računa o tome iako je napad prioritet." - kazao je Asanović.

Na utakmicu koja se igra u srijedu u 14h na stadionu u Velikoj Gorici svoj je dolazak najavilo čak 40 skauta iz europskih klubova, 35 novinara iz SiCG te 70 hrvatskih. Karata za susret još uvijek ima, a naš se stručni stožer nada da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta, te da će publika biti 12. igrač reprezentacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara