Associated Press: Janičin povratak kući

Associated Press: Janičin povratak kući

"SNJEŽNA kraljica" Janica Kostelić i prva utrka Svjetskog kupa u Hrvatskoj, koja će se održati u četvrtak na zagrebačkom Sljemenu, teme su članka ugledne novinske agencije Associated Press.

AP piše kako Zagreb s oduševljenjem očekuje utrku na kojoj će više od 20,000 navijača podržati trostruku olimpijsku pobjednicu Janicu Kostelić, koja je svoje prve skijaške korake napravila upravo na Sljemenu.

Navijačima koji će utrku pratiti uživo na Sljemenu valja pribrojiti i tisuće građana koji će na glavnom zagrebačkom trgu pratiti utrku na velikom video zidu, piše AP.

Janica Kostelić, koji strani mediji često nazivaju "hrvatskom senzacijom", je na Olimpijskim igrama održanim u Salt Lake City-u 2002. osvojila čak tri zlatne i jednu srebrnu medalju, čime je postala jedina alpska skijašica s četiri osvojene medalje na jednim Olimpijskim igrama, navodi se u članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesna sam da mnogi ljudi očekuju moju pobjedu, ali to neće biti tako jednostavno." – izjavila je Janica za AP, pa dodala: "Ne mogu ni zamisliti kako bi to bilo da padnem odmah, na trećim vratima, to bi bilo strašno."

No, Janičini obožavatelji uvjereni su da će njihova heroina ispuniti njihova očekivanja na Sljemenu, pa tako AP prenosi izjavu 22-godišnjeg studenta Franje Miličevića, koji je novinarki AP-a ponosno pokazao bedž na ruksaku s likom "Snježne kraljice".

"Još nas nikad nije iznevjerila pa tako neće ni sada, a mi ćemo joj pružiti svu moguću potporu navijanjem." – ustvrdio je Miličević.

Rijetki su vjerovali da će stjenovito brdo visoko 1035 metara ikad postati domaćin najprestižnije svjetske skijaške utrke, piše AP, pa dodaje kako je na uređenje Sljemena grad Zagreb potrošio 85 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara