Atenjani bi Igre svaki dan

Atenjani bi Igre svaki dan
DOK se najbolji svjetski sportaši bore na stadionima, dvoranama i bazenima, njihovi obožavatelji haraju ulicama Atene pretvarajući grčki glavni grad u veliku međunarodnu zabavu svaku večer.

Tisuće fanova zamotani u svoje nacionalne zastave i obojani u nacionalne boje zauzimaju svakodnevno ulice centra povijesnog centra na radost vlasnika trgovina i restorana.

"Ovo je drugo zlatno doba Perikla", kazao je vlasnik Savas taverne, smještene blizu Monastiraki trga.

"Posao je porastao za sto posto. Želim da imamo Olimpijske igre svaki dan", dodao je.

Atena je u kolovozu inače pusta jer je njezini stanovnici napuste i odu na odmor na otoke ili u planine, a strani je turisti samo nakratko obiđu prije nego se i oni zapute na otoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Olimpijske igre koje traju do 13. do 29. kolovoza pretvorila je inače miran centar Atene u grad koji nikada ne spava.

Od grčkog parlamenta od pješačke zone Ermou i turistčkih odredišta Plake i Monastiraki trga, Grci i stranci pune ulice i trgove zbog besplatnih koncerata i različitih događanja upriličenih povodom Olimpijskih igara.

Oni koji prate sport okupljaju se oko gigantskih televizijskih ekrana u kafićima dok taverne, koje su inače poslovale tako da su molile turiste da uđu, sada imaju 20-minutnu listu čekanja.

Izvor fotografije: FaH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara