ATP Umag: Moya opet prvo ime Umaga

ČETVRTI tenisač svijeta Španjolac Carlos Moya prvo je ime 14. izdanja jedinoga hrvatskoga ATP turnira, što će se od 21. do 27. srpnja održati u Umagu.

Trostruki pobjednik dolazi po deveti puta u Umag, njemu najdraži turnir bez obzira na financijske uvjete, kazao je direktor turnira Slavko Rasberger najavljujući na konferenciji u Zagrebu četrnaesto izdanje zasigurno jednog od najugodnijih turnira za tenisače među ukupno 64 na ATP Touru.

Loša vijest za ovogodišnji Umag jest novi termin i dva velika, milijunska turnira - Indianapolis i Kitzbuehel, koji se igraju u isto vrijeme, sa glavnim ždrijebom od čak 48 tenisača. Unatoč tome, Rasberger je izuzetno zadovoljan imenima sudionika, među kojima su tri pobjednika Umaga - Moya, Šveđanin Magnus Norman i Španjolac Felix Mantilla, te dva finalista - Španjolac David Ferrer i Argentinac Mariano Puerta.

U Umagu dolaze tenisači koji su ukupno osvojili 65 ATP turnira, a među imenima se ističu Čileanac Fernando Gonzales, Marokanac Hicham Arazi, Slovak Dominik Hrbaty, te veliki prijatelj Gorana Ivaniševića Švicarac Marc Rosset, koji u svojim poznim godinama prvi puta dolazi u Umag.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih tenisača u Umagu će u glavnom ždrijebu biti Željko Krajan i Mario Radić, koji je dobio jednu od tri posebne pozivnice "wild-card" organizatora. Rasberger je izrazio žaljenje što se našim najboljim tenisačima Ivanu Ljubičiću i Mariu Ančiću Umag ne uklapa u zacrtani plan za ovu sezone. Određene šanse za nastup Ljubičića ili Ančića još uvijek postoje, ustvrdio je Rasberger, budući da čuva još jedan "wild card", a ne zna se ni vlasnik treće pozivnice. Među hrvatskim igračima koji će preko kvalifikacija pokušati izboriti nastup u glavnom turniru zasad su Ivo Karlović i Lovro Zovko.

Umag je, kako je istaknuto na konferenciji u Zagrebu, jedino mjesto na hrvatskom Jadranu sa čak tri hotela sa četiri zvjezdice, a organizator turnira Istraturist je nakon konferencije potpisao sponzorske ugovore sa Podravkom, Lurom i Toyotom.

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara