Australija želi SP 2018. godine

ČELNICI Australskog nogometnog saveza (FFA) i predstavnici Vlade potvrdili su da će se Australija kandidirati za organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine.

"Nastup naših nogometaša na World Cupu u Njemačkoj probudio je interes za nogometom u našoj zemlji. Uvjereni smo da bi organizacija SP-a bila najveći sportski projekt u Australiji," napisali su u zajedničkoj izjavi australski premijer John Howard i FFA.

U "Down Under" vjeruju da već sada imaju dovoljno razvijenu infrastrukturu za organizaciju tako složenog projekta. "Organizacijom Olimpijskih igara dokazali smo da smo sposobni i za najveće ispite. Imamo dovoljno kvalitetne ljude, a vjerujem da niti novac neće biti problem," dodao je izvršni direktor FFA-a, John ONeill.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće SP održat će se 2010. godine u Južnoj Africi, a četiri godine kasnije po svemu sudeći u Južnoj Americi. Australci se nadaju da bi po sustavu rotacije po kontinentima 2018. godine oni trebali biti na redu.

"Socceroosi" su u Njemačkoj po drugi put u povijesti nastupili na svjetskom prvenstvu. Plasmanom u osminu finala gdje su posrnuli u sudaru s novim svjetskim prvacima Talijanima, načinili su skok za devet pozicija i sada na ljestvici FIFA-e zauzimaju 33. mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara