Australski mediji o pobjedi Karlovića

Australski mediji o pobjedi Karlovića

PORAZ branitelja naslova i drugog tenisača svijeta Australca Lelytona Hewitta na otvaranju Wimbledona od Ive Karlovića izazvao je šok i nevjericu u Australiji.

"Hrvatski gorostas priredio je jednu od najvećih senzacija u povijesti All-EnglaNd Cluba," piše sydneyski Dailey Telegraf, koji na naslovnici donosi veliku Hewittovu fotografiju s naslovom "Bivši". Velika Hewittova fotografija s naslovom "Veliki šok" dominira i naslovnicom "The Agea", dnevnika iz Melbournea. "Iako se nakon prvog seta činilo kako će se Hewitt prošetati do drugog kola, 208 centimetara visoki Hrvat se probudio i priredio pravu senzaciju. Iako je prvi put nastupio na Wimbledonu i to na Centralnom terenu igrao je poput iskusnog majstora," piše The Age.

Dnevnik Sydney Morning Herald hvali hrabru igru neiskusnog Karlovića, dodajući kako su Hrvati pokazali kako pored Gorana Ivaniševića imaju još nekoliko majstora travnatih terena. "Premda je visok 208 centimetara Karlović se odlično kretao i stalnim izmjenama ritma slomio je suparnika," piše SMH.

Advertiser piše kako je Karlović pokazao pobjednički karakter jer je nakon tri naporna meča u kvalifikacijama uspio slaviti u svom premijernom nastupu na Grand Slamu. "Iako naoko trom i nespretan Karlović je sjajnim servisima i volejima izludio Hewitta, koji je nakon što se prošle godine uspeo na sam vrh, ove godine dotaknuo samo dno u Wimbledonu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razloge Hewittovog poraza pokušali su objasniti i legende tenisa u "Down under". Tako je njegov bivši trener, Jason Stoltenberg objasnio poraz činjenicom kako Hewitt već duže vrijeme igra loše i kako je ispao iz forme.

Bivša pobjednica Wimbledona (1958), Ashley Cooper smatra kako se Hewitt mora razdvojiti od roditelja ukoliko želi ostati u vrhunskom tenisu. "LLeyton na sve turnire putuje s roditeljima, što ponekad stvara previše pritiska. Njegovi roditelji su uz teren čak i kada trenira, što zaista može biti zamorno. Lleyton se mora osamostaliti," kazala je Cooper.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara