Austrija nudi milijun eura za Ivana Bošnjaka

IVAN BOŠNJAK, Dinamov napadač, još u lipnju je zapeo za oko respektabilnoj bečkoj Austriji. Naši mediji stalno su pisali o mogućem transferu ponajboljeg igrača "Plavih", a iste tekstove mogli smo čitati u brojnim austrijskim medijima. Najnovije informacije govore kako je trener Austrije Peter Stoeger jednostavo oduševljen Bošnjakom, te da ga i dalje uporno želi dovesti u svoju momčad.

U početku su za Bošnjaka čelnici iz Beča nudili 800 tisuća eura, no ta ponuda službeno se nikad nije našla u Bošnjakovim rukama.

Nakon 4:0 u Vinkovcima, Stoeger je javio svojima o odličnoj Bošnjakovoj partiji. Tako bi ovih dana on i suradnici predsjednika Franka Stronacha trebali izići s novom ponudom, za koju se očekuje da neće biti manja od milijun eura.

Podsjetimo, prijelazni rok traje do 31. kolovoza, pa Bošnjak za odlazak u Austriju ima dosta vremena.

No, ipak ostaje pitanje hoće li Dinamo tek tako pustiti svog vrsnog napadača koji je, ako ćemo suditi po viđenom, u životnoj formi.

U bečkoj Austriji već igraju trojica Hrvata; Joseph Didulica, Saša Papac (inače reprezentativac BiH), te Mario Tokić.

Bošnjaka su, naime, čelnici Austrije htjeli dovesti još 2001. godine, kada je direktor bio vratar austrijske reprezentacije Friedel Koncilia, no "Hajdučko srce" otputovalo je za Marseille zajedno sa Stipom Pletikosom.

Nakon povratka iz Libije, Bošnjak je 15 dana trenirao i s bečkim Rapidom, pa je postojala velika mogućnost da ostane u tom klubu.

Zanimljivo je kako je Stronach u jednom trenutku najavio kako više nikad neće platiti odštetu za nekog igrača, ali je to prekršio prilikom kupnje Tokića i Papca, što navode Sportske novosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara