B92: Srpski hokejaši napadnuti u Zagrebu

B92 objavio je danas kako su srpski hokejaši koji u Zagrebu sudjeluju na Svjetskom prvenstvu divizije II napadnuti usred bijela dana na Trgu bana Jelačića.

Prema njihovim informacijama hokejaši su slobodan dan željeli iskoristiti za šetnju po centru grada no napala ih je grupa od 30-ak Bad Blue Boysa. Nakon tučnjave interveirala je policija koja je omogućila hokejašima siguran povratak u hotel.

"Proveli smo sat vremena u gradu bez ikakvih problema, u šetnji i po kafićima. Pri povratku s leđa nam je prišla grupa od 25 do 30 navijača u dresovima Dinama i hrvatske reprezentacije, koja nas je napala uz psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi. U našoj grupi bila su šestorica mladih momaka i ja. U tom tenutku svi momci su stali jedan uz drugog i počela je tučnjava", rekao je za B92 kapitan hokejaša Srbije Nenad Milinković.

Nakon povika 'Srbi!' iznenada su se napadu priključili i građani okupljeni na Trgu i stanicama gradskog prijevoza. Tada smo se nas sedmorica povukli u jedan restoran, gdje je došao i naš trener Andrej Brodnik, Slovenac, koji je također sjedio u jednom obližnjem kafiću. On je pozvao policiju, koja je smirila situaciju, uzela nam izjave i odvela nas do hotela", ispričao je Milinković dodavši kako nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.

"Nastavljamo igrati dalje. Borit ćemo se za medalju, zbog čega smo i došli ovdje", zaključio je Milinković.

Srbija je u prva dva susreta SP-a ostvarila pobjedu nad Turskom i doživjela poraz od Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara