Balaban: Werder me nije impresionirao

Balaban: Werder me nije impresionirao

"BILA je to borbena i otvorena utakmica, šanse su se nizale s jedne i druge strane. No i sami ste vidjeli da smo promašili previše prilika, lopta kao da nije htjela u gol. U prvom poluvremenu pružili smo sjajnu igru, pokazali smo da nam tako malo nedostaje." - nakon parade promašaja govorio je jedan od najbolje plaćenih Dinamovih nogometaša, u čije iskustvo su se Mamići zaklinjali kada je po Balaban po treći put zakucao na vrata Maksimira.

"Plavi devet" nije uspio zabiti ono što je morao, no zato nas je sve uspio podsjetiti koliko Modrima zapravo nedostaje Eduardo da Silva. Teško se oteti dojmu da bi Dinamo nakon prvih 45 minuta na Weseru bio u Ligi prvaka, samo da je imao svog Brazilca u napadu. 

Iz Dinamove svlačionice unatoč porazu stizali su optimistični tonovi. Pokriće za to je igra koju su "modri" prikazali, igra koja je puno zrelija nego u prethodnim europskim izletima. No, baš kao što je Balaban kazao, ono malo strašno je nedostajalo. I Dinamo su opet pokosile dječje bolesti.

"Lako smo stvarali šanse, Werder nam  u prvom poluvremenu nije mogao ništa. Zaista me nisu impresionirali, posebno je loša njihova troma obrana i prava je šteta što nismo uspjeli iskoristiti sve naše prilike. Mogao sam postići još barem dva pogotka, ali nije bilo sreće. Prvi puta sam se okliznuo, a potom je njihov vratar skinuo moj udarac. Nadam se da uz ovakvu igru u Zagrebu možemo izvući konačnu pobjedu." - dodao je strijelac jedinog Dinamovog pogotka, u razgovoru za Hrvatski Radio.

Dinamov Spielmacher Luka Modrić pozvao je svoje suigrače, kao i sve Dinamove navijače da ne posustaju nakon ovakvog ishoda, već da se okrenu uzvratu na Maksimiru;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo poluvrijeme bilo je fantastično i prava je šteta zbog konačnog rezultata. Bili smo puno bolji i mogli smo izvući čak i pobjedu. No, nema predaje. Nakon ovakve utakmice imamo se pravo nadati da na Maksimiru možemo napraviti podvig. Istina, moraš biti nesretan i tužan kada odigraš sjajno i izgubiš utakmicu. Ali treba se okrenuti drugoj utakmici i dati sve od sebe da konačno uđemo u Ligu prvaka. Vjerujem u nas." - poentirao je Modrić.
 
Jedini član Dinamove delegacije koji od javnosti nije krio svoje silno razočaranje bio je Zoran Mamić, direktor koji je većinu svoje nogometne karijere proveo na njemačkim travnjacima.

"Osjećam se jako loše u ovom trenutku. Tužan sam i potišten. Da nam je netko prije utakmice ponudio 2:1 možda bi prihvatili s oduševljenjem. No, nakon ovakve partije moramo biti nezadovoljni. Ponovili smo pogreške koje već godinama ponavljamo. Na Maksimiru moramo iskoristiti svaku polupriliku, moramo Werderu prirediti pakao..." - kazao je Dinamov sportski direktor.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara