Balić uskoro u Bundesligi?

NAJBOLJI igrač svijeta Ivano Balić uskoro bi mogao izvoditi svoje čarolije u Bundesligi. Balić, koji trenutno igra u Španjolskoj, u razgovoru za jedan štutgartski list ne isključuje mogućnost dolaska u Njemačku. "Sve je moguće", kaže Balić dodajući kako ne vjeruje da bi mogući transfer propao zbog financijskih razloga.

Za Hrvatsku je ovaj 27-godišnji graditelj igre neprocjenjiv, piše Stuttgart Nachrichten. Balić, koji je počeo igrati sa 17, odlučujuća je figura u reprezentaciji. Njegova savršena tehnika, velika igračka inteligencija, opasnost po protivničke vratare i njegov sjajan pregled igre izdvajaju ga čak i iz momčadi u kojoj na svakom položaju igraju igrači vrhunske klase.

"Ivano je lukav i kreativan. Pokazuje da u rukometu snaga nije odlučujući faktor.", hvali ga njegov trener Lino Červar.

Hrvatska u velikoj mjeri može zahvaliti Baliću na tituli svjetskog prvaka 2003. i tituli olimpijskog pobjednika 2006. Oba puta je u finalima pobijedila Njemačku. "Jaka smo momčad i želimo ući bar u polufinale. Naravno, titula prvaka bila bi nam najdraža", kaže Balić.

Balić sa svojih 1,89, divljom kosom, trodnevnom bradom i brojnim tetovažama izgleda istodobno kao opasan tip i kao magnet za žene. Ali, uglavnom je povučen. Červar je tog umjetnika s loptom opisao kao vrlo osjetljivog čovjeka. "Genij kao Balić ne izražava se riječima, nego nevjerojatnim potezima na terenu".

Unatoč svom iznimnom talentu, Balić se ne smatra boljim od ostalih igrača i ne traži nikakva posebna prava. "Svi smo dobri prijatelji", kaže o momčadi. Ali, činjenica da je pet puta zaredom proglašen najboljim igračem velikog turnira - što prije njega nije uspjelo nikom - pokazuje njegovu posebnost. Njegov trener se s tim slaže, ali dodaje i da je "Balić najbolji igrač na svijetu, ali zbog momčadi".

Sam Balić reagira na ovakve komplimente skromno. "Ne znam jesam li najbolji. To neka procijene drugi. Ja jednostavno dajem najviše što mogu", kaže.

J.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara