Ballack: Loew čvrstom rukom vodi reprezentaciju

JOACHIM LOEW, izbornik Njemačke je za četiri godine se od pomoćnika izborniku Juergenu Klinsmannu dogurao do pozicije prvog stratega izabrane vrste.

Loew je u reprezentaciju došao s Klinsmannom 2004. te kao izbornikova desna ruka sudjelovao u osvajanju trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu dvije godine nakon toga.

Jogi, kako zovu Loewa u reprezentaciji, je jako cijenjen nakon što je nastavio s brzom i napadačkom igrom koja je osigurala Nijemcima plasman na Euro najbrže od svih momčadi u kvalifikacijama za to natjecanje.

Ballack: Jogi je autoritet

"Jogi je apsolutni autoritet, vodi momčad čvrstom rukom", rekao je kapetan reprezentacije Michael Ballack.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loew, je pokazao da je hrabar pa je tako u 18 mjeseci pozvao 16 igrača da debitiraju u reprezentaciji kao što su Mario Gomez i Patrick Helmes, a u nacionalnu momčad je vratio i Kevina Kuranyija. Kuranyi mu je to vratio sa dva gola u pobjedi Njemačke nad Češkom u Pragu, a ta tri boda su Elfu osigurala plasman na Euro.

Nakon što su matematički potvrdili plasman na natjecanje u Švicarskoj i Austriji, Nijemci su se malo opustili te su na kraju završili drugi u skupini. Nedvojbeno je da će na ovom Euru biti veliki favorit te da mogu otići i do samog kraja.

Da stvar bude bolja mnogi njemački mediji špekuliraju kako je trener "čvrste ruke" u privatnom životu ustvari vrlo nježan, ali ne samo prema svojoj ženi Daniel već i prema muškarcima. Iako nikada nije priznao homoseksualnu narav Loewa se često vidi u društvu muškaraca koji nemaju nikakve veze sa nogometnim svijetom. Osim aktualnog izbornika, mediji smatraju kako je i bivši izbornik Klinsmann također gay.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara