Barcelona za 44 igrača dobila 34 milijuna eura, Dinamo za pet igrača utržio preko 50 milijuna

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ, Daniel Alves, Emmanuel Adebayor...? Barceloni treba prije svega Zdravko Mamić ili njegov klon.

U punih pet godina vladavine predsjednika Joana Laporte, Barcelona je prodala ili pustila 44 igrača, a za njih je dobila samo 34 milijuna eura!

Zagrebački je Dinamo samo u zadnjih 10 mjeseci zaradio mnogo više na Eduardu, Ćorluki, Pokrivaču, Schildenfeldu, Modriću – približno 50 milijuna. A gdje su još odštete za Čalu, Vukojevića, možda i Drpića?

Razumije se, nije sav novac već plaćen Dinamu, jer odštete se u pravilu plaćaju na rate, ali govorimo o ugovorenim iznosima.

Madridski je As analizirao Barcino pomanjkanje trgovačkog duha usporedivši njene prihode od transfera s cijenom samo jednog od igrača koje želi angažirati u idućem prijelaznom roku: Sevilla neće pustiti Daniela Alvesa za manje od 25 milijuna eura, nakon što ga je prošlog ljeta odbila prodati Chelseaju za 35 milijuna. A Barca je pustila 44 igrača za manje od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luis Garcija devet milijuna eura, Riquelme sedam, Beletti pet i pol

Od 2003., najbolje je prošla s Luisom Garcijom, za kojega je Liverpool platio odštetu od 9 milijuna eura. Slijedi Juan Roman Riquelme, pušten u Villarreal za skromnih 7 milijuna (zamislimo koliku bi cijenu ovaj svjetski velemajstor postigao da je umjesto Barcelone član Dinama!).

Jedino je još Juliano Belletti, prošlog ljeta prodan Chelseaju za 5,5 milijuna, postigao pristojnu cijenu, a svi su ostali ustupljeni za "kikiriki i koštice" ili pušteni bez odštete. Nogometna javnost sada sa zanimanjem prati koliko će katalonski klub utržiti od transfera Ronaldinha ili Eto'a. Za očekivati je da nijedan neće dostići cijenu jednog Luke Modrića.

Totalsport
Foto:Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara