Barišić: Nema šanse da privučemo publiku ovakvom igrom

Barišić: Nema šanse da privučemo publiku ovakvom igrom

Foto: Cropix

MIRKO BARIŠIĆ, predsjednik Dinama, koji je na toj funkciji već jedanaest godina nedavno je na skupštini kluba dobio novi mandat. Imat će tako priliku uvesti Dinamo u novo stoljeće postojanja kluba.

> Senzacionalna pobjeda Istre: Eliomar i Belle srušili prvaka na Aldo Drosini, Vaha isključen

Modri će stogodišnjicu proslaviti i novim naslovom prvaka, jer samo čudo može Dinamo spriječiti da uzme novi trofej pet kola prije kraja sezone. Ipak, momčad Vahida Halilhodžića propustila je potvrditi naslov u posljednjem kolu kod Istre 1960 gdje su poraženi s 2:1.

"Nadao sam se da ću imati priliku čestitati na osvajanju prvenstva, ali nije se dogodilo. Nezadovoljni smo pristupom i igrom momčadi, nema šanse da privučemo publiku ako ćemo ovako igrati", rekao je razočarani Barišić u HTV-ovoj emisiji Olimp.

"Imamo obvezu prema navijačima da svaku utakmicu igramo angažirano. Nadam se da ćemo iz ovog poraza izvući pouku. Čestitam Puljanima, bili su bolji", dodao je predsjednik GNK Dinamo.

U zagrebačkoj katedrali sveta misa u čast sto godina Dinama

Barišić je prokomentirao i posljednju skupštinu kluba na kojoj je promijenjeno ime Dinama, a napravljene su i izmjene Statuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislim da je ovo točka na "i". Naš klub je udruga građana, ali imamo 12 000 navijača i ne mogu svi biti članovi Skupštine. To je velik broj ljudi i oni će birati svoje predstavnike u Skupštinu. Promjenama u Statutu regulirali smo da član Skupštine može biti onaj navijač koji je pet i više godina član Dinama", objasnio je Barišić potez kojim je Zdravko Mamić doskočio akciji inicijative Zajedno za Dinamo koja organizira učlanjivanje navijača u klub kako bi u budućnosti svi imali pravo glasa prema sistemu "jedan član, jedan glas".

Promjenom imena u "Građanski nogometni klub Dinamo", Mamić je pripremio teren za proslavu 100 godina zagrebačkog kluba. Barišić, koji je predsjednik Dinama od 2000. godine, najavio je veliku feštu.

"Proslava će imati decentan program, primjeren ovoj sredini. Na žalost nećemo moći ugostiti sve naše prijatelje jer u HNK ima nešto manje od 800 mjesta. Nadam se da će redatelj svečanosti Krešo Dolenčić odraditi odličan posao", najavio je Barišić i otkrio kako će u zagrebačkoj katedrali na dan proslave 26. travnja biti služena misa u čast 100 godina Dinama.

"S europskim utakmicama vratit će se i sponzori i navijači"

Barišić je govorio i o planovima kluba za budućnost te o tekućim problemima u Dinamu.

"Imamo jedan od najnekomformnijih stadiona u Europi. Moramo puno uložiti da bismo udovoljili minimalnim standardima. Moramo promijeniti travnjak, sjedalice, urediti igrališta, a to sve opterećuje naš budžet. Moramo što prije riješiti ovaj interregnum! Razultatima i igrama vratit ćemo sponzore. Mislim da će se ubrzo postupno početi vraćati. S utakmicama u Europi vratit će se i sponzori i navijači", zaključio je Barišić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara