Bayern na ljeto želi Darija Srnu

BAYERNOVI skauti su u rujnu i listopadu pomno pratili utakmice hrvatske reprezentacije, a u loži su se našli i prošlog četvrtka na utakmici Kupa UEFA između Sttutgarta i Šahtara. Nije teško pogoditi koga su lovci na talente promatrali s tribina Gottlieb Daimler stadiona.

Dario Srna prvi je izbor trofejnog bundesligaškog kluba, s obzirom da ovog ljeta najvjerojatnije ostaju bez francuskog reprezentativca Willyja Sagnola, koji igra na poziciji desnog boka u obrambenom zidu ispred Olivera Khana.

Srnin menadžer Damir Štimac navodno je već stupio u kontakt sa skautima njemačkog prvaka, iako će transfer ponajprije ovisiti o bogatom gazdi Šahtara Rinatu Ahmetovu.

Nije tajna da je Ahmetov samo odmahnuo glavom na ponudu Liverpoola od 3,5 milijuna eura, a na sličan odgovor naišle su i pismene ponude Wolfsburga i Evertona.

Srnin ugovor sa Šahtarom vrijedi do ljeta 2008. godine, no Ahmetov je na ponude spreman odgovoriti novim, još bogatijim ugovorom.

"Čak i da ostanem u Šahtaru imat ću novi ugovor s još boljim uvjetima. Zbog toga mirno gledam u budućnost. Imam informaciju da ugledni klubovi prate moje igre. Ovo ljeto sam više mislio kamo bih mogao otići, ali danas se koncentriram isključivo na igru. Damir i Igor Štimac vode posao, ja samo moram nastaviti s dobrim igrama." - kazao je Srna.

Sangnol se nakon pet godina provedenih u Bayernu upustio u pregovore s Milanom, a u Italiju bi, prema pisanju njemačkog Kickera, trebao otići ovog ljeta. Ugovor s Bayernom ističe mu u ljeto 2006., i ukoliko ga na produži, na tržištu će se naći kao slobodan igrač bez odštete.

"Vodeći bundesligaški klubovi gledali su Darija na utakmici sa Sttutgartom, ali i dalje se držim principa da ne izlazim u javnost s imenima klubova. Kada krenemo u licitiranje s imenima preko tiska, tada ljudi često pomisle da je riječ o promociji. Dariju to ne treba." - kazao je Damir Štimac novinaru Sportskih novosti.

"Ove zime ćemo se pažljivo posvetiti transferu Srne, međutim, s obzirom na aktualna razmišljanja predsjednika Šahtara izvjesnije mi se čini da će realizacija posla pričekati sljedeće ljeto." - dodao je Štimac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara