Bayern stao u obranu Schweinsteigera: Bastian novinara nazvao šonjom i šupčinom

Bayern stao u obranu Schweinsteigera: Bastian novinara nazvao šonjom i šupčinom

Foto: AFP

U ČETVRTAK je na konferenciji za novinare u Bayernu "poludio" 26-godišnji Bastian Schweinsteiger, te je u jednom trenutku sasuo salvu uvreda na račun jednoga od vodećih reportera Sport Bilda, Christiana Falka, koji ga je isprovocirao pitanjima...

Nemam više želje za razgovorom. S takvim šonjom nemam što razgovarati. Šupč...!", rekao je Schweinsteiger nastavivši: "Smiješno je to što pišeš, nemaš pojma ni o čemu. Trebao bi mi se obraćati s puno više poštovanja." Schweinsteiger je nakon toga prosvjedno napustio konferencijsku sobu i, dakako, takvim svojim potezom i riječima povukao mnoge komentare. Njemački reprezentativac se nakon kratko vremena vratio na svoj "položaj" i praktički u monologu izrecitirao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam vam ja kapetančić. Kad kažem nešto, budite uvjereni da svi u svlačionici stoje mirno. Pitajte sve moje suigrače.Činim sve za ovaj klub. Igram ozlijeđen i pod blokadama, svaki put nastojim odigrati najbolje što mogu. Na kraju ispadam idiot zato jer sam dokapetan i što sam najdulje u klubu.

Bio je to njegov odgovor na novinarsku tvrdnju da nije dovoljni jaki autoritet u svlačionici, te da ga mnogi drugi ne shvaćaju ozbiljno, niti poštuju u toj ulozi. U njegovom klubu, minhenskom Bayernu, su, pak, stali u njegovu zaštitu. "Schweinsteiger je samo stao u zaštitu sebe i kluba. U tom pogledu smo iza njega, no naravno da je u trenutku planuo i rekao možda ono što nije smio. I on sam zna da je izabrao krive riječ u svoju obranu", bio je komentar Karl-Heinzea Rummeniggea, izvršni predsjednik Bayerna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara