BBC: Na Janicu treba obratiti posebnu pozornost

UOČI Olimpijskih igara, koje počinju u petak 10. veljače, BBC je složio popis od šest sportaša na koje treba posebno obratiti pažnju u Torinu. Jedna od njih je naravno i najbolja skijašica na svijetu Janica Kostelić.

Uz Janicu BBC kao glavne favorite za osvajanje medalja u 85 disciplina, koliko će ih biti na predstojećim Olimpijskim igrama, navodi i skijaša Friza Strobla, klizačicu Irinu Slutskayu, skeletonca Armina Zoeggelera, brzu klizačicu Anni Friesinger, te biatlonca Ole Einar Bjoerndalena.

Uz osnovne podatke o Janici Kostelić, kao što su godina i mjesto rođenja, BBC navodi koliko je puta nastupila na Olimpijskim igrama i koliko je medalja osvojila.

"Poznato je kako su skijaši čvrsti, a najbolji dokaz za to je Janica Kostelić koja je imala brojnih problema sa zdravljem i ozlijedama" - piše BBC dodajući kako je Janica čak 11 puta operirala koljeno, te da je propustila sezonu 2003/04 zbog problema sa štitnjačom i operacije.

"No, Kostelić se stalno vraća sve bolja, a ove je sezone zabilježila četiri pobjede u Svjetskom skijaškom kupu, u veleslalomu, spustu, superveleslalomu i kombinaciji, i čini se kako će na Olimpijskim igrama biti u top formi" - navodi BBC, zaboravljajući da je Janica protekle nedjelje pobijedila i u slalomu, te tako došla do svih pet pobjeda u istoj sezoni, što je u ženskom Skijaškom kupu uspjelo jedino Petri Kronberger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 2001. godini Janica je postala prva hrvatska sportašica s vlastitom poštanskom markom" - piše nadalje BBC.

Kao glavne rivalke Janici za osvajanje medalja BBC navodi Michaelu Dorfmeister i Renate Goetschl u spustu, te Anju Paerson u slalomu i veleslalomu.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara