BBC: Ovi igrači i izbornik su dno dna engleske nogometne povijesti

"PRVO poluvrijeme je vjerojatno najgorih 45 minuta koje ćete ikad vidjeti od Engleske, a McClaren  je pogriješio u svemu: odabiru taktike, golmanu...", drži Alan Hansen, BBC-ev komentator koji se proslavio kao nezamjenjivi obrambeni igrač trofejnog Liverpoola 70-ih i 80-ih.

"Bili su nadigrani, nadmudreni i ovo je donja točka engleske nogometne povijesti jer bili su dno dna", teške su Hansenove riječi.

"Hrvatska je igrala u sustavu koji svi igrači razumiju i zbog toga su izgledali  tako dobro i sigurno", jednostavno pojašnjava razloge Hrvatskog trijumfa, ali daje i ekspertizu engleskog potopa:

"Engleska, s druge strane nije prestala s promjenama i izmjenama. Igrači vole igrati na određeni način, ali su u ključni meč ušli sa sustavom koji im nije poznat.

Lijevi bek je bio jadan, središnji braniči ispod svake razine, a ne mogu vjerovati kako je jadan bio Steven Gerrard.

Izuzmemo li Petera Croucha, ostali engleski igrači su bili bez klase, organizacije i prije svega borbenosti.

Nitko ne može reći da je Engleska zaslužila išta iz ove utakmice i nitko ne može reći da su zaslužili kvalificirati se iz skupine. Nisu zaslužili baš ništa".

Shearer: Ne mogu vjerovati da je toliko puno engleskih igrača igralo tako jadno

Golgeter Blackburna, Newcastlea i engleske reprezentacije koji također komentira za BBC-ev "Match of the day" također nije štedio nasljednike u dresu s tri lava: "Igrači su izgledali preplašeno i netko je trebao zgrabiti utakmicu za vrat".

"Jedino je Peter Crouch igrao onako kako zna. Nije bilo ničeg u našoj igri; trke, pokretljivosti i nevjerojatno je kako je Hrvatska najvećim dijelom utakmice bila neometana i komotna."

"Možemo raspravljati o sustavu, kvaliteti igrača i koliko ih je nedostajalo zbog ozljeda, ali činjenica je da Engleska ne zaslužuje ići dalje nakon onoga što je pokazala sinoć."

Shearer se osvrnuo i na nemoć Engleske da očuva remi do kojeg su bili stigli povratkom nakon dva gola minusa: "U nevjerici su sjeli su u obranu nakon 2:2, a treći gol koji smo primili je simbolizirao našu igru - metrima oko Petrića nije bilo nikoga kada je postigao zgoditak što je samo pokazalo koliko je igračima nedostajalo predanosti".

Na kraju je dodao kako ne vjeruje da će McClaren sam odstupiti: "Pritisak na njega će biti nevjerojatan, ali mislim kako će Savez okončati njegov mandat".

Ian Wright: Mislio sam da će Hrvatska zabiti gol u svakom napadu

Još jedna engleska golgeterska legenda koja je teren zamijenila tv studijom i čiji posvojeni sin Shaun Wright-Phillips je bio uz Croucha jedini podnošljiv sinoć, priznao je kako je "potpuno uništen" nakon traumatičnog iskustva gledanja utakmice.

"Žao mi je Carsona - znalo se kako će Hrvatska pucati iz svih pozicija i nadao sam se kako je naučio osnove i da tijelo treba postaviti iza lopte. Međutim, nije i platio je cijenu."

Morali smo iskoristiti šansu, ali Engleska ne zaslužuje ići dalje. "No way", kategoričan je Wright.

"Svaki put kada je Hrvatska napala mislio sam da će zabiti gol. Treći gol su zabili toliko lako da ne mogu povjerovati."

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara