Becker: Murray treba pomoć za korak naprijed

Becker: Murray treba pomoć za korak naprijed

Totalsport
Foto: AFP

BRITANSKI tenisač Andy Murray nije uspio niti nakon drugog finala uzeti Grand Slam titulu. Opet se na tom putu ispriječio prvi igrač svijeta Roger Federer.

Nakon finala na US Openu 2008. godine, Federer je od Murrayja bio bolji i u ovogodišnjem finalu Australian Opena. Svoje viđenje tog meča, a koncentriran na Murrayja, dao je Boris Becker, nekadašnji njemački tenisač, bivši broj jedan i osvajač šest Grand Slam titula u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primijetilo se da Murray u sebi nema urođen završni udarac, onaj koji će slomiti Federera. Činjenica kaže da je Federer zbilja igrao sjajan tenis i vidljivo je bilo da je korak ispred suparnika. No, u trenucima kada je Murray mogao doći do izražaja, nije pokazao pobjednički mentalitet. Onaj forhend na polovici terena je bio udarac kojim je morao dobiti suparnika", napisao je za Daily Telegraph Becker i dodao:

"Nemam namjere nikoga vrijeđati, ali kada sam pogledao dio lože Andyja Murrayja, bilo mi je vidljivo da tamo netko nedostaje. Murray uza se mora imati čovjeka koji je naučio otići do kraja. Nekoga tko zna što i kako, i kada napraviti pravu stvar. Nekoga poput Connorsa ili McEnroea. Nekoga koga će Murray slušati, upijati njegove riječi i respektirati ga", završio je Becker. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara