Beckham: Hrvati, vidimo se uskoro

DAVID BECKHAM nema namjeru odustati od engleske reprezentacije. Ponovio je to i iz Australije, gdje u utorak njegov Galaxy igra ekshibiciju s domaćim FC Sydneyjem.

"Želim nastaviti s igrama za reprezentaciju. Nadam se da ću moći. Iskustva mi ne nedostaje, kao ni strasti za igranjem za svoju domovinu", kazao je Beck uz poruku svom (sedmom) reprezentativnom menadžeru;

"Ostajem još četiri godine. Toliko traje moj ugovor u Americi. Čitave četiri godine. A tko zna što budućnost nosi."

Čini se da je jedan od najvećih neuspjeha engleskog nogometa u povijesti revolitrao celebritiyja koji opet želi "samo igrati nogomet".

"Mogu li izdržati do četrdesete? Nisam siguran. Ali definitivno ću igrati još barem tri, četiri godine. Nakon toga nemam namjeru zaploviti trenerskim vodama", otkrio je.

Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi njegova je posljednja šansa da nastupi na velikom natjecanju, stoga ne čudi odlučnost da bude vođa Gordog Albiona u predstojećim kvalifikacijama. Beckham tvrdi da mu angažman u L.A.-u može samo pomoći pri akumulaciji svježine jer format MLS lige nudi manji broj utakmica od europskih natjecanja u jednoj sezoni.

Nacija ga želi u reprezentaciji. Potvrdio je to i sraz na Wembleyu; Engleskoj se zviždalo, a Becksu skandiralo.

"Nije mi trebala prilika protiv Hrvatske da dokažem sebi kako još uvijek mogu igrati na najvišem nivou. Javnost je najprije tražila da me izbornik vrati u momčad, a potom se raspravljalo o mojoj formi. Uvijek sam vjerovao u sebe. Ne želim u mirovinu, moje noge sjajno rade! SP je u mojim mislima jer sam primarno - tvrdoglav, a sekundarno - koristan za svoju reprezentaciju", odlučan je L..A. Boy.

Iako knock-down u režiji hrvatske reprezentacije još uvijek strahovito boli, Becks se raduje novom susretu u kvalifikacijama za SP.

"Hrvatska je iznimno jaka momčad. Nema sumnje da smo dobili vrlo zahtjevnu skupinu. Nužno je poštivati svakog protivnika iz skupine. Što se tiče susreta na Wembleyu, isprike nema. Ako ne prezentiraš sve ono najbolje što imaš, ne zaslužuješ put na veliko natjecanje", smatra Beckham, kojem je nastup protiv Hrvatske bio 99. u nacionalnom dresu.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara