Beckhamov promašeni jedanaesterac završio u Španjolskoj

ZANIMLJIVOSTI sa EP-a u nogometu:

BALISTIKA

Balistički eksperti su se potrudili izračunati gdje je završio udarac sa bijele točke engleskog kapetana Davida Beckhama u četvrtfinalu protiv Portugala i nakraju došli do zaključka - 300 kilometara sjeverno od Lisabona, u španjolskoj provinciji Galiciji. Vijest je objavio portugalski dnevnik Record, ponudivši i objašnjenje. Beckhamov kazneni udarac nije, kako se u prvi mah činilo, otišao izvan stadiona, već je loptu prihvatio 25-godišnji Pablo Carral iz Galicije, koji je ponosni trofej spremio ispod majice i odnio kući kao uspomenu.

EGZORCIZAM

Birminghamski klub Aston Villa najavio je kako će angažirati egzorcista kako bi od zlih čini oslobodio svoje igrače i to one koje nastupaju na EURU 2004. Engleski prvoligaš morat će se zabrinuti za sljedeću sezonu jer su dvojica njihovih igrača promašili ključne jedanaesterce kojima su njihove reprezentacije ispale. Radi se, dakako, o Englezu Dariusu Vassellu i Šveđaninu Olofu Mellbergu, čiji su promašeni jedanaesterci bili ključni. Nisu samo ova dva nogometaša jedina kriva za skori egzorcizam igrača Aston Ville - Englezi su se prisjetili opjevanog promašenog jedanaesterca Garetha Southgatea 1996. u polufinalu protiv Njemačke, a ne treba ni napominjati da je Southgate tada bio član Aston Ville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TURIZAM

Nisu svi u Portugalu zaluđeni nogometom i reprezentacijom već ima i onih koji, s pravom, nariču za desecima tisuća Engleza i Španjolaca koji bi, da su ostali, ostavili značajan prihod turizmu. Procjenjuje se da je ispadanjem tih reprezentacija otišlo 50.000 Engleza i 25.000 Španjolaca, a za njihov odlazak krivi su Figo i ostali koji su bili bolji u skupini, a potom u četvrtfinalu. Naravno da će im sve biti oprošteno ako Portugalci budu europski prvaci.

MEDICINA:

Medicinski tim EURA 2004 obuhvaća čak 2148 osoba od čega je 305 liječnika, 501 medicinska sestra, 1078 bolničara, 48 psihologa i 216 administratora. Oni su pružili medicinsku pomoć 1319 gledatelja na ukupno 24 susreta prvoga kruga, što čini prosjek od 55 pacijenata po utakmici. Među njima je trećina stradala od raznih padova i isčašenja, a ostali su stradali od udara vrućine, povišenog krvnog tlaka, astme i glavobolja.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara