Beenhakker: Ne razmišljam o rezultatu Hrvatske i Njemačke

LEO BEENHAKKER, izbornik poljske reprezentacije, prije utakmice je razgovarao s austrijskim medijima, i u svom standardnom nedokučivom stilu se osvrnuo na dosadašnje i predstojeće utakmice svoje ekipe.

Što se mijenja u igri vaše momčadi nakon poraza od Njemačke?

Moja momčad i ja našli smo se prije dvije godine, dvije godine smo raspravljali o strategiji i što bih sad trebao, mijenjati stvari zbog utakmice s Austrijom? Zbog jedne utakmice? Naravno da moramo riješiti probleme. Kod prvog gola kojeg smo dobili od Njemačke odjednom smo igrali na zaleđe. To nije bilo dogovoreno, nego je bila individualna odluka igrača. Moguće je da ćemo protiv Austrije morati odustati od četiri igrača, dakle od 40 posto momčadi. To također znači da bi ispadanje dodatnih igrača za posljedicu imalo dodatne promjene u kadru.

Što mislite o Austrijancima?

Mislim da povjerenje u nacionalnu momčad u Austriji nije bilo pretjerano veliko. Neću se dati prevariti. Austrijance sam vidio u puno boljim i puno lošijim izdanjima nego što je ovo na Euru. Ali, hej, to je nogomet. Recimo, Nizozemci su u prvoj utakmici bili sjajni, što ne znači da u sljedećoj ne mogu biti katastrofalni.

Pobjeda ili ispadanje, o tome se radi u ovoj utakmici. Očekujete li ofenzivnu Austriju?

Ne. Dobro poznam svog dobrog prijatelja Hickersbergera. On je realist. Obojica imamo 90 minuta za uhvatiti pobjedu. Austrijanci su u istoj situaciji kao i mi. Tko izgubi, može pakirati kofere.

Na kojeg ćete austrijskog igrača najviše paziti?

To nam nije potrebno. Što imam od toga da prije utakmice pola sata pričam o, recimo, jednom Michaelu Ballacku? Mislite li da će onda taj igrač igrati bolje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza od Njemačke ste se vrlo žestoko branili od kritičara. Zašto?

Zato što smo dijelom bili dominantni u toj utakmici i nismo igrali loše. Ponekad mislim da sam jedini u Poljskoj koji tako misli.

Rekli ste da je čudo što je Poljska uopće stigla na Euro. Zašto tako malodušno?

U teškoj kvalifikacijskoj grupi smo zauzeli prvo mjesto. To je čudo. Ali, za ovu poljsku momčad je ovo natjecanje tek početak. Imamo, dakle, slične probleme kao i Austrija.

Koje to?

Naši protivnici godišnje odigraju oko 70 utakmica u vrhunskim nogometnim ligama. Nama to nedostaje. Jedan Michael Ballack ima sasvim drugi pristup igri. To se primijeti na njegovoj brzini, pregledu igre i robusnosti.

Ako odigrate neriješeno protiv Austrije, je li to kraj europskog sna?

To ovisi o utakmici između Hrvatske i Njemačke. Ali o tome ne želim razmišljati. Ovdje se još uvijek radi o nogometu, ne o matematičkom zadatku.

J.D./Kurier.at
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara