Benitez: Nema smisla da najbolji reprezentativci igraju protiv momčadi koje uvijek gube

Benitez: Nema smisla da najbolji reprezentativci igraju protiv momčadi koje uvijek gube

TRENER Liverpoola Rafael Benitez upozorio je krovne organizacije svjetskog nogometa kako bi se nešto moralo učiniti da se smanji rizik od ozljeda nogometaša u reprezentativnim nastupima.

Benitez je ljut što se igrači kao  Steven Gerrard nepotrebno umaraju u nebitnim utakmicama, kao što je nedavni susret Engleske i Andore. Benitez smatra da bi se pritisak na reprezentativce mogao smanjiti tako što će se uvesti odredbe kojima će se ograničiti broj utakmica u kojima pojedini igrači mogu nastupiti.

"Obje će momčadi biti umorne, igrači će vući nekakve manje ozljede, a od njih se očekuje da u subotu igraju na najvišem nivou nakon što su u srijedu nastupali za reprezentaciju", rekao je Benitez uoči sutrašnje utakmice s Arsenalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što me najviše smeta je rizik s kojim su ti igrači suočeni. Kad mala zemlja kao što je Andora konstantno gubi, normalno je da će se zbog toga osjećati frustrirano. Stoga igraju agresivno i povećava se rizik od ozljede. Previše očekujemo od reprezentativaca. Kad igrate protiv slabih momčadi nema prostora za poboljšanje igre, a uvijek postoji pritisak da zabijete što više golova. Meni osobno nema nikakvog smisla da najbolji reprezentativci igraju protiv momčadi koje stalno gube", govori Benitez.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara