Berlinski Hrvat priznao namještanje utakmica

ANTE ŠAPINA, berlinski Hrvat osumnjičen u njemačkom kladioničarskom skandalu oko namještanja utakmica, priznao je svoju krivicu, potvrdili su njemački tužitelj i Šapinov odvjetnik.

Šapina se optužuje da je bio umješan u organiziranje namještanja utakmica u njemačkom nogometu.

Berlinski tužitelj kaže da je sudu dao na uvid 40 stranica svjedočenja u toku prošlog tjedna.

Odvjetnik Stefan Conen, koji zastupa Antu Šapinu, kaže da je priznao sudjelovanje u skandalu, ali je istaknuo da su optužbe za njegovu braće pretjerane. Conen je istaknuo da je njegov klijent odbacio optužbe da je skandal sa namještanjem utakmica prešao njemačke granice, kao što su neki mediji u Austriji izvještavali.

"Iskaz gospodina Šapine nagoviješta da nije billo međunarodne dimenzije.“ – dodao je.

Istraga obuhvaća 25 osoba, uključujući četiri suca i 14 igrača, osumnjičenih da su bili umiješani u manipuliranje rezultatima na barem 10 utakmica 2004. godine.

Ante Šapina i njegova braća i dalje su u pritvoru, dok je Njemački nogometni savez (DFB) prošli mjesec doživotno zabranio Robertu Hoyzeru suđenje.

Sada već bivši sudac Hoyzer središnja je figura u ovom najvećem njemačkom kladioničarskom skandalu u posljednijh 30 godina. Hoyzer je priznao da je namještao i pokušavao namjestiti utakmice nakon primanja mita u iznosu 67.000 eura od kladioničarske mafije.

Najvažniji meč koji je Hoyzer namjestio bio je u prvom kolu Njemačkoga kupa ove sezone, kada je njemački prvoligaš Hamburg SV izgubio od trećeligaša SC Paderborna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara